Oprogramowanie wgrywane na telefony z abonentem przez Polkomtel/PLUS uniemożliwia normalne użytkownie telefonu po odsprzedaży. Długa w historia, w dużym skrócie. Bohater: Telefon „nowy” ale z drugiej ręki kupiony pierwotnie na abonament, ale nie będący już w posiadaniu POLKOMTELA. Samusung a52 z notorycznie nawracającą usterką USB objawiającą się wykryciem nieistniejącej wilgoci i brakiem ładowania. Punk kulminacyjny: Telefon na resztkach baterii, po uruchomieniu w trybie awaryjnym zostaje zablokowany przez POLKOMTEL. „Telefon jest zablokowany, ponieważ bez autoryzacji odinstalowano Device Services. Skontaktuj się z POLKOMTEL Sp z o.o., aby uzyskać więcej informacji”. Finał: POLKOMTEL odpowiada, że wspiera produkt tylko dla pierwotnego użytkownika i nara. Kurtyna. Ostatni raz Samsung z problemami z portem USB – internet jest pełen opisów tej urojonej usterki. Nigdy więcej telefonu z PLUSa, nawet z salonu. POLKOMTEL – „Bo ekologia to coś więcej niż oszczędności”
Tak wiem, jestem osłem, zakładając, że oszczędzę kupując telefon „nowy” ale z drugiej ręki. #plus #zalesie #polkomtel
@kidi1: jak wspomniałem to długa historia. Zaczęła się od zakupu telefonu, który wg. Opisu sprzedawcy miał być z faktura zakupu w zwykłym sklepie. Zakup przez OLX, które olało reklamację niezgodnego towaru tj. bez faktury.
Długa w historia, w dużym skrócie.
Bohater: Telefon „nowy” ale z drugiej ręki kupiony pierwotnie na abonament, ale nie będący już w posiadaniu POLKOMTELA. Samusung a52 z notorycznie nawracającą usterką USB objawiającą się wykryciem nieistniejącej wilgoci i brakiem ładowania.
Punk kulminacyjny: Telefon na resztkach baterii, po uruchomieniu w trybie awaryjnym zostaje zablokowany przez POLKOMTEL.
„Telefon jest zablokowany, ponieważ bez autoryzacji odinstalowano Device Services. Skontaktuj się z POLKOMTEL Sp z o.o., aby uzyskać więcej informacji”.
Finał: POLKOMTEL odpowiada, że wspiera produkt tylko dla pierwotnego użytkownika i nara.
Kurtyna.
Ostatni raz Samsung z problemami z portem USB – internet jest pełen opisów tej urojonej usterki.
Nigdy więcej telefonu z PLUSa, nawet z salonu.
POLKOMTEL – „Bo ekologia to coś więcej niż oszczędności”
Tak wiem, jestem osłem, zakładając, że oszczędzę kupując telefon „nowy” ale z drugiej ręki.
#plus #zalesie #polkomtel