Wpis z mikrobloga

Cześć wszystkie audiomirki ()
Mój ojciec chce sobie kupić zestaw do słuchania winyli. Jako, że kompletnie się na tym nie znam to może pomożecie. Zestaw ma się składać z gramofonu, głośników i ma mieć radio. Wiem, że potrzebne są jakieś amplitunery, (przed)wzmacniacze i inne. Budżet to 2500-2800, co byście polecili? Jak to w ogóle ubrać i co taki zestaw musi mieć?

#audio #gramofon #audioboners #winyl
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@pasza87: amplituner (z przedwzmacniaczem czyli wejściem phono) + gramofom z wkładką + głośniki
za 2500 to szału nie będzie, ale coś się da kupić
  • Odpowiedz
Mój ojciec chce sobie kupić zestaw do słuchania winyli. Zestaw ma się składać z gramofonu, głośników i ma mieć radio.

Czy wyobrażacie sobie naukę jazdy na rowerze, nie mając w nim kół? Tu jest chyba podobnie. Ktoś chce słuchać winyli.
I co dalej? a raczej wcześniej. Brak danych startowych, czy kiedyś słuchał i chce wrócić? Raczej ktoś taki nie zadaje takich pytań. Następny kaprys?
  • Odpowiedz
via Android
  • 1
@bonus @powsinogaszszlaja tak, słuchał winyli i ma całkiem sporą kolekcję. Miał kiedyś sprzęt, ale już dawno leży na śmietniku. Teraz postanowił wrócić do słuchania płyt. Sprzęt nie musi być nie wiadomo jakiej klasy, ojciec nie jest audiofilem. Ważne żeby grało. Pare tygodni temu kupił zestaw Lenco MC460, ale okazało się że to mega syf który już z fabryki nie działa.
  • Odpowiedz
Jak masz blisko do Łodzi to jest komis, gdzie kupisz cały sprzęt potrzebny, amplituner kolumny i gramofon, myślę że na spokojnie w tym budżecie do ogarnięcia.
Na vinylshark jest też polecany komis w Kaliszu i drugi w Pruszkowie.
  • Odpowiedz
tak, słuchał winyli i ma całkiem sporą kolekcję.

@pasza87: Od takich informacji zawsze zaczynaj, zadając pytania dotyczące sprzętu. To wiele ułatwia. Gdy trafisz na laika, dla którego "szlifierka" z biedronki jest "gramofonem" z wyższej półki, staram się takich wyprowadzić z błędu słuchania winyli. Można tylko kogoś zniechęcić do słuchania muzyki.

@dzieju41 pochwal się swoim sprzętem.
Warto uderzać do Darka? Chociaż nie wiem, czy nie odpuścił już sobie. Dawno go nie
  • Odpowiedz
@dzieju41: Wywołałem cię, aby op usłyszał głos użytkownika. Ostatnio trochę chorował i ktoś na forum przebąknął, że miał zamiar zaprzestać tej zabawy. Dla niego to była pasja, zabawa i przy okazji dodatkowe źródło jakiegoś dochodu.
  • Odpowiedz