Wpis z mikrobloga

Proszę mi wskazać błąd w myśleniu. Popularni klienci poczty elektronicznej przejdą autoryzację xoauth google tylko na podstawie mojej prostej nazwy konta e-mail. Jak chciałbym to zrobić w moim wlasnym lub mniej popularnym kliencie (mutt?) to muszę zakładać aplikacje w chmurze i używać skomplikowanego client_id, którego nie można zapamiętać. #programowanie #programista #programujzwykopem
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Jgruyf: Wiem, że w IT jest wyścig szczurexów ale bez przesady, daj ze dzisiaj spokój od nauki. 1 maja dzisiaj jest, Święto Pracy i odpocznij i zrób coś fajnego, np. pójdź na rower czy spacer, jakiś relaks ;)
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@JestemKaspi przez aplikację w chmurze mam na myśli clientid. W obu przypadkach jest pełne logowanie oauth. W przypadku popularnego klienta jest używany clientid tego klienta właśnie. Do twojego klienta lub mutt musisz go sobie sam stworzyć. Dla google ważny jest właśnie ten client_id. Co ma do tego redirect? Służy tylko do automatyzacji logowania. Równie dobrze możesz sobie skopiować kod autoryzacyjny z paska adresu bez uruchamiania lokalnie serwera.
  • Odpowiedz