Aktywne Wpisy

tesknilam_ +33
Nauczyciele często powtarzali, że w dorosłym życiu będzie nam brakować szkoły i życia bez obowiązków. No i tak powiem szczerze, że już to dorosłe życie, mimo że trudne, jest i tak lepsze dla mnie niż katorga którą przeżywałam w podstawówce czy w LO.
Sztuczne znajomości, codzienny stres którego nie umiem porównać do żadnego innego, prac domowe, no i wiek, w którym inaczej postrzega się rzeczywistość. A Wy jak macie z tym? #
Sztuczne znajomości, codzienny stres którego nie umiem porównać do żadnego innego, prac domowe, no i wiek, w którym inaczej postrzega się rzeczywistość. A Wy jak macie z tym? #

ogurkiszony75 +65
źródło: temp_file6364110403219876580
Pobierz

https://streamable.com/6peow5
#motocykle
A jak nie aku (choć to raczej on), to sprawdź czy rozrusznik w ogóle się obraca (w sensie ręcznie - czy się nie zapiekł)
Byłem pewien ze ten dzwiek to kręcenie rozrusznika ale nie zahaczanie o trybik do ruszenia wału.
Mam jeszcze jakiś jump starter od Pana Chińczyka bo dzisiaj już późno (a moto zostawiłem pod starym mieszkaniem które wynajmowałem
Rzeczywiście, podkręciłem głośniki i tam wyraźnie słychać że robi może nawet i pół obrotu wałem. Aku do ogarnięcia.
To co słychać to zapewne pompka paliwa. Ona dużo energii nie potrzebuje.
A aku jak już się zasiarczy i wzrośnie rezystancja wewnętrzna to będzie blokował się wykładniczo wraz ze wzrostem pobieranego prądu. Więc jakąś kamerkę czy np. pompkę pozasila, ale rozrusznik zrzuca napięcie na glebę w trymiga.
@Aramil Tylko że tam słychać głośno i wyraźnie to brrrrrt, rozrusznik jak dostaje za mały prąd to wydaje takie dzwieki? Ja pierwszy raz słyszę
Odpalam z kabli, znowu to samo, po kolejnym odpaleniu wypiąłem żarówkę, wtedy już nie gasł i udało się wrócić do domu