Aktywne Wpisy
Roess +31
fioletowy11 +2
#rozowepaski Co zrobic jak laska z którą piszę nie odpowiada od razu tylko po kilku godzinach a czasem nawet na drugi dzień? Niby wszystko spoko ale to mnie wybija z rytmu, coś pisała że tam gdzie mieszka jest słaby zasieg i nie docierają do niej wiadomości. Spytać ja wprost czy jest zainteresowana, a może od razu olać?
https://streamable.com/6peow5
#motocykle
A jak nie aku (choć to raczej on), to sprawdź czy rozrusznik w ogóle się obraca (w sensie ręcznie - czy się nie zapiekł)
Byłem pewien ze ten dzwiek to kręcenie rozrusznika ale nie zahaczanie o trybik do ruszenia wału.
Mam jeszcze jakiś jump starter od Pana Chińczyka bo dzisiaj już późno (a moto zostawiłem pod starym mieszkaniem które wynajmowałem
Rzeczywiście, podkręciłem głośniki i tam wyraźnie słychać że robi może nawet i pół obrotu wałem. Aku do ogarnięcia.
To co słychać to zapewne pompka paliwa. Ona dużo energii nie potrzebuje.
A aku jak już się zasiarczy i wzrośnie rezystancja wewnętrzna to będzie blokował się wykładniczo wraz ze wzrostem pobieranego prądu. Więc jakąś kamerkę czy np. pompkę pozasila, ale rozrusznik zrzuca napięcie na glebę w trymiga.
@Delfin17: takie ratowanie imo nie ma sensu - bo potem to jest b---a z opóźnionym zapłonem - aku jest już uszkodzony i nawet jak uda się naładować to potem w każdej chwili może paść, pojedziesz gdzieś i nie wrócisz, trzeba od razu wymieniać nie bawić się w odzysk bo i tak nic z tego
@Aramil Tylko że tam słychać głośno i wyraźnie to brrrrrt, rozrusznik jak dostaje za mały prąd to wydaje takie dzwieki? Ja pierwszy raz słyszę
Odpalam z kabli, znowu to samo, po kolejnym odpaleniu wypiąłem żarówkę, wtedy już nie gasł i udało się wrócić do domu