Wpis z mikrobloga

Pytanie do ekspertów, czy można dostać kredyt hipoteczny na budowę domu na zgłoszenie? Za namową architekta poszło pozwolenie do atarostwa w trybie "zgłoszenie". Dom 260m2, działka 80arów. Nie spieszy się z budową, lecz dopiero teraz do mnie doszło że może będziemy brać kredyt na dokończenie. #nieruchomosci #kredythipoteczny #kredyt
  • 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Wyscigowaswinia: Przecież na zgłoszenie jest do 70m

Rozwiązanie weszło w życie 3 stycznia 2022 r. Budowa domu jednorodzinnego do 70 m2 jest możliwa na podstawie zgłoszenia.

Po 2 nikt tego sensownie ci nie ubezpieczy i nikt tego raczej nie kupi. Nie masz kierownika budowy i ja bym się osobiście obawiał. Nie bardzo rozumiem inny sens "na zgłoszenie" niz jakiś domek letniskowy czy altanka. Zrób wszystko jak człowiek i oszczędzisz sobie
  • Odpowiedz
  • 0
Panowie, architekt zgłosił budowę (złożył w starostwie projekt i wypełnił zgloszenie) dostałem pismo o braku przeciwwskazań do budowy. Czyli duże domy jednorodzinne można budować, o ile obszar oddzialywania miesci sie w calosci na mojej dzialce. Szukam właśnie informacji na temat różnicy na niekorzysc zgloszenia, np problemu z finansowaniem, zmianami nieistotnymi, ubezpieczeniem etc
  • Odpowiedz