Wpis z mikrobloga

@wyslij_nudeski: dzięki za twoje posty.() Naprawdę pomagają poszerzyć światopogląd, poznać perspektywę, która pewnie wszystkich nas spotka.
Najlepiej pokazać to prawicowcom, co w ich mniemaniu nigdy nic złego ich nie spotka i będą mogli pracować zawsze i wszędzie.
  • Odpowiedz
@armagedon444: super, że to czytasz () każdy z nas może zostać niepełnosprawnym w dowolnej chwili. Mi "na szczęście" to przychodzi powoli i mam czas się jako tako dostosować. Ale fakt jest taki, że ludzie nawet po kąpieli w jeziorze czy wycieczce rowerowej (bez kasku hehe) lądują zaraz na wózku. Wtedy perspektywa się kompletnie zmienia. Trzymaj się!
  • Odpowiedz
@Rujtan: Dziękuję Mirasku! Cierpię na chorobę genetyczną - zespół Ehlersa-Danlosa, który osłabia tkankę łączną. A tkankę łączną mamy wszędzie, więc rzutuje to na całe ciało - układ pokarmowy, serce, naczynia krwionośne... ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Na Wiki jest to fajnie rozpisane: https://pl.wikipedia.org/wiki/Zesp%C3%B3%C5%82_Ehlersa-Danlosa
Mam podtyp hipermobilny, ale też sporo cech z podtypu naczyniowego i zespołu Marfana.
  • Odpowiedz
@wyslij_nudeski: dużo osób wolałby wiedzieć (a przynajmniej ja ile mi zostało) żeby móc sobie zaplanować różne rzeczy czy różne olać i się bawić ale tak niestety nikt nie ma a może lepiej nie wiedzieć jakby jednak nie było to tyle ile się oczekiwało i jednak byłoby to wręcz przerażające i paraliżujące. Nie ma co myśleć za dużo bo im więcej człowiek myśli tym gorzej. Pisz częściej bo wielu Mirków trzyma
  • Odpowiedz
W międzyczasie słyszysz,

@wyslij_nudeski: Nie słuchać

Właśnie to nie do końca jest tak, że jak przychodzi ciężka, nieuleczalna choroba, to się kładziesz i jęczysz.

@wyslij_nudeski: A nie zaczynasz żyć bardziej? Nawet jeśli nie wiesz ile zostało, to nie leżysz i odkładasz rzeczy na później, tylko robisz rzeczy które chcesz, bo wiesz że czasu mniej dużo mniej?
  • Odpowiedz