Wpis z mikrobloga

Czy według was ta ósemka ma próchnicę? Dentystka mi mówiła jakiś czas temu, że do wyrwania, ale podobno dentyści często tak mówią, żeby zarobić, bo wyrywanie ósemek tanie nie jest. Nie boli mnie, wcześniej trochę pulsowało parę miesięcy, ale samo z siebie przestało. Co myślicie?
#stomatologia #dentysta #zeby #zabmadrosci #osemka #leczenie #pytanie #porada
majkkali - Czy według was ta ósemka ma próchnicę? Dentystka mi mówiła jakiś czas temu...

źródło: IMG_1865

Pobierz
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@majkkali: myśle, chyba zgodnie z powszechną wiedzą medyczną, że ósemki się standardowo usuwa, nawet zdrowe, bo ich wzrost może spowodować uszkodzenia innych zębów a nie są nam do niczego potrzebne.
  • Odpowiedz
@majkkali A mechanik zaleca wymianę klocków hamulcowych, bo zarobić chce.
Do usunięcia. Już jest duża próchnica, nie ma szans szczelnej odbudowy takiego zęba. Nic tu już dobrego się nie wydarzy. Co najwyżej zacznie boleć, zrobi się ropień albo szczękościsk
  • Odpowiedz
  • 0
@Jurant_ze_sbychowa: @vulcanitu @czwartafaza @Hoisin_Sticky_Ribs @ibleedforyou
Byłem dziś i faktycznie dentysta mówił, że próchnica już poważna w tym zębie i do wyrwania. Jeszcze kazali mi jakąś tomografię i zdjęcie panoramiczne zrobić. Sam zabieg 1500zl, +150zl za jakies osocze, zeby sie lepiej goiło, +400zl tomografia i 150zl zdjęcie panoramiczne. I 50z za jakiś płyn do płukania przez tydzień. Ogólnie strasznie drogi biznes :/ 2350zl za wyrwanie jednego zęba,
  • Odpowiedz
@majkkali: Mega drogi gabinet. Ja we Wrocławiu ostatnio robiłem tomografię i zapłaciłem 120 zł (w gabinecie dentysty), a za panoramiczne 80 zł. W centrum można znaleść punkty gdzie robią jeszcze taniej. Przy czym nie rozumiem dlaczego do wyrwania ósemki kazali Ci robić oba. Ja miałem usuwane wszystkie ósemki i przed zabiegiem zrobili mi tylko jedno zdjęcie i na jego podstawie usunęli wszystkie cztery.

Zdjęcie i tomografia nie przyda się na
  • Odpowiedz