Wpis z mikrobloga

Mirki, odebrałem miesiąc temu nowe auto z salonu - Renault Clio. Wydawało mi się że dobrze je obejrzałem przy odbiorze. No ale jednak nie. XD Dzisiaj zauważyłem że na dachu z jednej strony od przedniej szyby do klapy bagażnika leci taka ozdobna wklęsłość. Po stronie drugiej tego nie ma. Zaczyna być lekko widoczne od połowy samochodu gdzieś na wysokości tylnych drzwi. Sprzedawca zapewniał mnie że z autem w transporcie nic się nie stało. Mogli taki błąd popełnić w fabryce? Czy jednak coś tu było lakierowane przez salon?

Już pomijam kwestię tego babola w miejscu gdzie ta ozdobna wklęsłość się zaczyna. :/

To trochę słabo wygląda. Wcześniej tego nie widziałem a teraz to zauważam i mnie to denerwuje. Jest to podstawą do reklamacji?

#renault #motoryzacja #samochody #pytanie
szczurek_87 - Mirki, odebrałem miesiąc temu nowe auto z salonu - Renault Clio. Wydawa...

źródło: Zdjęcie z biblioteki

Pobierz
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mkorsov czego nie widzisz? Na lewym masz taki tunel „wklęśnięcie” ozdobne na całej długości wzdłuż rantu. Na prawym tego nie ma. Widać to wyraźnie na foto. Zaznaczyłem jakby co. Widać to i czuć pod palcem. Taki „wąwóz” powinien być też po drugiej stronie a go nie ma…

To jest element ozdoby i ma tworzyć jakiś taki efekt 3D. Powinno być po jednej i drugiej stronie.
szczurek_87 - @mkorsov czego nie widzisz? Na lewym masz taki tunel „wklęśnięcie” ozdo...

źródło: Zdjęcie z biblioteki

Pobierz
  • Odpowiedz
@szczurek_87:

To jest element ozdoby i ma tworzyć jakiś taki efekt 3D. Powinno być po jednej i drugiej stronie.

Nie, to jest po prostu element zgrzewu blach.
Ten typ tak ma, tu nic nie było robione
  • Odpowiedz
@szczurek_87: a weź zobacz inne sztuki w salonie czy też tak nie mają przypadkiem … ogólnie spasowanie blach w europejskiej motoryzacji od paru lat to jest tragedia i jak czegoś nie widać z kilometra to robią byle było. Zawsze możesz też zmierzyć Auto miernikiem lakieru ale myślę że to po prostu wszystko w normie.
  • Odpowiedz
@szczurek_87: tak samo panikowałem ze swoją skodą. Niech zgadnę - to jest Twój pierwszy samochód z salonu? Jedyne co możesz zrobić to ewentualnie miernikiem przejechać i sprawdzić. Ja zapłaciłem 800 PLN za sprawdzenie samochodu (bo się totalnie nie znam) przed zakupem.
  • Odpowiedz
  • 0
@PiotrFr: Jesteś właścicielem Clio? Handlowcem? Bo po drugiej stronie gdzie tego nie ma to, to wgłębienie zaczyna się ujawniać od połowy dachu. Więc dla mnie wygląda to jak element ozdobny który powinien być po lewej i prawej stronie dachu. Z jakiegoś powodu po jednej ze stron nałożyli albo za dużo farby lub też coś było robione przez lakiernię w salonie.

@Singu__ Tak w środę jadę do ASO więc popatrzę
  • Odpowiedz
  • 0
@wujek_srednia_rada: hej - i co z tego? Mają chyba jakieś standardy? Podjechałem dziś pod salony dwa i mieli na zewnątrz Clio wystawione. Więc na jednym czerwonym było delikatnie schrzanione to miejsce ale nie tak jak u mnie. Bo u mnie brak jest tej płyciny w ogóle. Na dwóch szarych i jednym srebrnym było wszystko dobrze i samochody miały te płyciny z dwóch stron zrobione równo. Będę to wyjaśniał z ASO
  • Odpowiedz
@szczurek_87: może być tak że to miejsce jest problematyczne dla fabryki i jak im wyjdzie tam tak jest. W jednym egzemplarzu lepiej w innym gorzej.
Wiem jak to brzmi xD ale po prostu taka jest europejska motoryzacja już od dawna. Wcześniej miałem clio tylko 4 i tam spasowanie było miejscami absurdalne ale i tak widziałem gorsze egzemplarze niż mój.
Mi to wygląda trochę jakby im blachy z dachem się nie
  • Odpowiedz
@Singu__ sprawdziłem miernikiem - jest 200 wszędzie z jednej i drugiej strony. Więc lakierowany nie był ponownie. Jestem w ASO właśnie i obejrzałem 4 Clio. Dwa są dobrze zrobione, jedno czerwone jak moje lekko (ale nie tak jak u mnie) schrzanione no i jedno niebieskie ma identycznie źle to zrobione jak u mnie. W ASO powiedzieli że tam robot daje z jednej i drugiej strony jakąś masę w tych miejscach. No
  • Odpowiedz