Wpis z mikrobloga

Jakiś czas kupiłem sobie dodatek do diesla racedna archoila i załałem z 75ml na bak. Wracając z pracy (jeżdżę po mieście 335D) sprawdziłem bimmertoolem jak dpf i miałem stan filtra ok 80% ( 300km przejechane od ostatniego wypalania DPF). Wyjechałem na eskę i przycisnąłem do 220, raz drugi i zdziwko max, bo zapełnienie spadło do 55 procent około, temp spalin wskoczyła na 500+, często było pod 600 stopni, ciśnienie wsteczne też spadło, pojeździłem jeszcze trochę szybciej po esce dosłownie kilka minut i zapełnienie dpfa spadło do 30%, ciśnienie wsteczne do wartości prawie jak po wypalaniu DPFa przez sterownik. Nie ukrywam, że byłem lekko w szoku, bo normalnie przy mocniej jeździe DPF zdecydowanie szybciej się zapełnia bez dodatku gdzie temperatura spalin osiąga max 300-400 stopni.
#motoryzacja #diesel #bmw
trzeciSLAW - Jakiś czas kupiłem sobie dodatek do diesla racedna archoila i załałem z ...

źródło: obraz

Pobierz
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Wyjechałem na eskę i przycisnąłem do 220

@trzeciSLAW: Zaraz się troglodyci zbiegną, że tyle to niebezpiecznie jest jeździć nawet na zamkniętym lotnisku w idealnych warunkach ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz