Aktywne Wpisy

midnight +73
Po prawie 15 latach prób, udalo mi się w końcu zawieść brata na odwyk do szpitala na detoks. Musiał być trzeźwy na izbie przyjęć, więc miał juz takie delirium, że na wózku go wiozłem, nie życzę najgorszemu wrogowi takich doświadczeń jakich doświadczyłem przez te wszystkie lata, zobaczymy co bedzie. #alkoholizm

InnyWymiar90 +40
źródło: temp_file8407237754470735332
Pobierz

Wczoraj podczas zjazdu z górki złapała mnie taka myśl: a co, jeśli się wywalę przy tej prędkości? I tak zaczęłam się zastanawiać nad kupnem kasku.
Mam jednak rower Kross Trans 3.0 i nie ukrywam, że trochę się zastanawiam, czy w takim "miejskim" stylu jazdy kask to nie przesada. Zazwyczaj widuję w kaskach raczej zapalonych kolarzy na szosówkach albo MTB. Co o tym myślicie? Warto kupić kask do takiego roweru? No i jeśli tak, to na co zwrócić uwagę przy wyborze?
#rower #kolarstwo #sport
Kup sobie jeszcze gacie z pieluchą i śmigaj
Ma pasować do głowy, być wygodny, w miarę przewiewny, no i nie jakiś turbo ciężki.
@labelle: nie jest przesadą. Kask zapewnia podstawowe bezpieczeństwo.
@labelle: bo przeważnie są to
@jutrobedzieinaczej: one są bardziej na hulajnogi, bmxy itp one mają wyższy poziom ochrony, ale nie mają wspomnianej wentylacji. W tradycyjnym kolarstwie - zły pomysł.
@labelle: Warto. Na to jak bezpieczny jest.
https://www.helmet.beam.vt.edu/bicycle-helmet-ratings.html
specialized camber jest poniżej 100zł często na pepperze
źródło: Brody-Specialized-Camber-17-1024x768
PobierzRozbawiło to jego kolegę do czasu aż się zorientował, że niewinny upadek był śmiertelny. Warto nawet do niewinnej jazdy po mieście.
Poćwicz jazdę na rowerze równowagę i zobacz czy jesteś łamaga czy ogarniasz.
@labelle idź do sklepu i kup ten który będzie dla Ciebie najwygodniejszy. Kup.
Dzięki za obserwację
Ja jednak stoję na stanowisku że mimo iż ryzyko jest stosunkowo małe, to możliwa strata (nawet życia) jest na tyle duża że jeżdżę w kasku zawsze. Do tego