Wpis z mikrobloga

Mirki był ktoś z Was na trasach Enduro w Bielsku Białej? https://endurotrails.pl/
Rozumiem, że tam podjazd o własnych siłach? Czytaj lepiej elektryka wypożyczyć dla bardziej początkującej grupy?

Pytam bo planujemy jeden dzień w BB i jeden w Szczyrku, więc chyba na BB weźmiemy elektryka a w Szczyrku zwykłe + karnet na gondolę. Chcemy trochę pojeździć ale też nieco nacieszyć się widokami :D

#mtb #enduro #enduromtb #rower
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

jest wyciąg na Szyndzielnię ale trzeba pod kolejkę o własnych siłach dojechać

@damyrade @Damdzior: Jeszcze do tego dodam, że nie wystarczy dojechać raz, bo większość tras kończy się w okolicy Błoń i trzeba ponownie dymać pod wyciąg.
  • Odpowiedz
@Damdzior na górę masz kolejkę, ale od parkingu jest jakieś 1km pod nachyleniem.

Większy problem to gdzie wszystkie trasy się kończą. Oprócz Sahairy która kończy się pod samą gondolą, reszta tras wymaga ok 5km dojazdu pod gondolę po każdym zjeździe xD

Ja osobiście z tego powodu unikam Bielska i uważam ze to jest mega pomyłka, żeby w bikeparku dojeżdżać pod gondolę po 20-30min po każdym zjeździe. Szkoda energii i czasu. Z
  • Odpowiedz
  • 0
@shuukre: a jakieś inne miejscówki może masz do polecenia? Pewnie jeden dzień Szczyrk chcemy, drugi Bielsą ale może coś się zamieni/zmieście jeszcze
  • Odpowiedz
@Damdzior w tej okolicy ciężko o coś fajnego oprócz BB I Szczyrku. Skolnity czy Airduro w Złotym Groniu są dość krótkie i nastawione głównie na latanie.

Z fajnych miejscówek w grupie (szczególnie początkującej) to polecam Singletrack Glacencis FlowTrip (Srebrna Góra) - https://singletrackglacensis.com/glacensis-flow-trip/

Na flowtripie płacisz ok 280zl od osoby i masz kierowcę z busem i przyczepką na rowery który od 9 do 18 wozi wszystkich po najlepszych singletrakacach Glacencis. Wyrzuca wszystkich na bramie
  • Odpowiedz
w tej okolicy ciężko o coś fajnego oprócz BB I Szczyrku

@shuukre: Ja jeszcze lubiłem do Zawoi jeździć. Z końca Sokolicy też jest dymanie, ale jak się jeździło freeride + wilczą, to można było sporo pojeździć bez kolejek.
  • Odpowiedz
  • 1
@amiga500: ostatecznie byliśmy jeden dzien w szczyrku na zjazdach (spoko ale dla total początkującego nie wiem czy nie za dużo) + jeden dzień na tych Singletrack Glacencis, dokładnie pętle międzygórze robiliśmy połączoną z jakąś tam obok, razem z 50km elektrykiem mega sympatycznie i fajnie
  • Odpowiedz