Aktywne Wpisy

Wrrronika +7
Jedna z moich ciekawszych ciekawostek, z czasów gdy uczyłam się norweskiego, to to, że Niemcy to Tyskland ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Wydaje mi się, że często ludzie mają wyrobioną opinię na dany temat i po prostu ciężko ją zmienić. Niektórzy są szczególnie uparci, nawet jak to nie jest kwestia indywidualna, tylko coś, co da się udowodnić (np. płaskoziemcy).
Czy mieliście kiedyś tak, żeby ktoś tak na Was wpłynął, że zmieniliście dość drastycznie swoją opinie/zdanie na dany temat?
Ja tak połowicznie miałem z transami, gdy się dowiedziałem, że nie wystarczy popatrzeć albo zobaczyć czy ktoś ma
Czy mieliście kiedyś tak, żeby ktoś tak na Was wpłynął, że zmieniliście dość drastycznie swoją opinie/zdanie na dany temat?
Ja tak połowicznie miałem z transami, gdy się dowiedziałem, że nie wystarczy popatrzeć albo zobaczyć czy ktoś ma

Obecnie Android, S24 Ultra ze względu na możliwości customizacji, emulatory, apki spoza google play, oraz większą funkcjonalność. Próbowałem iOS nawet kilka razy, obecny iPhone który posiadam to 11 na iOS 16.1.1 z jailbreakiem. Jednak nawet pomimo jailbreaka i nowej baterii mam wrażenie że telefon jest wolny (mój poprzedni Mi 10T Pro z LineageOS zmiata go) oraz ograniczony w porównaniu do Androida (np brak kodeków audio aptx czy ldac, funkcja circle to search). Aplikacje które używam również mają często mniej funkcji na iOS.
Idąc dalej iPhone nie ma jakiegoś super dobrego chłodzenia przez co mimo dobrej wydajności gdy jest zimny to dość szybko throttluje. Face ID ma niekiedy problem z odczytem, tak samo z resztą jak czytnik linii papilarnych w Samsungu więc dałbym tutaj remis.
Oczywiście wszystko o iOS mówię z perspektywy jailbreaka, ponieważ dla mnie jako Androidowca naprawia on większość niedoróbek iOS, ale nie wszystkie. Co do samego jailbreaka tu zdecydowanie na plus w porównaniu do Andorida łatwiejsze wyszukiwanie i wgrywanie tweaków, niestety dużo z nich jest płatne.
#ios #andorid #iphone