Wpis z mikrobloga

#kikiswiat Tak trochę offtopem, scrollowałem sobie FB i trafiłem akurat na taki post. Pierwsze o czym sobie pomyślałem to o Kikulcu i o tym jak wiesza w surowej stodole ledy na taśmie perforowanej podczas gdy ktoś odwalił takie cudo. Zamiast robić wszystko na opak i "kupować" na ten moment zbędną maszynerię której się raz użyje, można by było się w końcu wziąć za te ruderę i na nią przeznaczyć budżet żeby chociaż nie musieć siedzieć w stodole  ( ͡° ͜ʖ ͡°)

https://www.facebook.com/share/p/1HDxkqePrj/
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Komert: Nie uważnie oglądacie, w jednym z odcinków w którym sprzątał powiedział że dom idzie do wyburzenia i że będzie w tym miejscu budował nowy od podstaw.
A później się tam przeprowadzą z rodziną na stałe. Więc pewnie obecny dom w którym mieszka pójdzie na sprzedaż żeby mieć kasę na budowę nowego i będą tymczasowo mieszkać w przyczepie lub u rodziców.
  • Odpowiedz
@zar0mbik: Nie oglądam już dawno tego dzieciaka, ale jeżeli tak powiedział, to na razie jedyna jego (albo ojczyma) decyzja.
@Komert wstawił link do remontu "drewniaka". Co z tego, że to ładnie wygląda... przechodziłem to i podziękuję. Dobrze, że u mnie szybko została podjęta decyzja jednak o rozwaleniu i postawieniu nowego.
Także jeżeli wyburzą i postawią nowy będzie OK
  • Odpowiedz
via Android
  • 1
@zar0mbik @DuzaMysza Tzn tak, ja nie neguję tego że on ma zamiar postawić nową chałupę, pamiętam jak o tym mówił. Chodziło mi bardziej o ogół, że zaczyna od najmniej istotnych rzeczy i jak narazie tylko przepuszcza pieniądze na bezsensowne gadżety. Powoli się robi ciepło, więc liczę na to że w końcu będzie się coś działo oprócz sprzątania stodoły tylko po to żeby zaraz ją zagracić na nowo xD
  • Odpowiedz
@zar0mbik: No mówił że ma zamiar stawiać nową chałupę i wszystko wskazuje na to że faktycznie tak zrobi, ale to przeprowadzenie się na stałe to nie wiem skąd wytrzasnąłeś XD
  • Odpowiedz
@jakub-kwiek-93: Bagno nie bagno, ale dom jest z piwnicą i nie widać żeby tam było zalane, więc raczej wody gruntowe są nisko lub są jakieś drenaże porobione bo studnie kanalizacyjne też były suchutkie.
  • Odpowiedz