Wpis z mikrobloga

Przeniesienie numeru od innego operatora do Orange Free (na kartę) to jakaś droga przez mękę. Chciałem przenieść tam numer, a od dwóch tygodni nie mogę w ogóle tego zrobić

TL;DR

Historia:
- formularz na stronie internetowej NIE DZIAŁA,
- kupiłem tymczasowy starter za 5 zł i zarejestrowałem, żeby na ten SIM przenieść dawny numer - jak mi powiedziano na infolinii,
- na infolinii nie mogę tego zrobić, tylko umawiają mnie na późniejszą rozmowę z konsultantem,
- z infolinii od dwóch tygodni próbuję się umówić na rozmowę z konsultantem - na kilka umawianych rozmów tylko 2 razy zadzwonili i za każdym razem był problem z wnioskiem (raz nieaktywny starter w systemie, raz system nie pozwalał na przeniesienie numeru),
- byłem trzy razy w salonie - raz jeden salon powiedział, że się tym nie zajmuje; drugi salon chciał pomóc, ale inny wniosek był otwarty i system nie pozwalał na jego ponowne rozpoczęcie - była sobota, więc trzeba było czekać do poniedziałku - od poniedziałku umawiam znowu rozmowę z konsultantem).

Efekt: przenoszę numer do Play. Dzięki @OrangeEkspert - byłem uparty, żeby próbować przenieść do Was kilkanaście numerów - cierpliwość mi się skończyła. Straciliście potencjalnego klienta na kilkanaście numerów.

#orange #orangeflex #operatorzykomorkowi #internetmobilny #play
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Tino: u mnie byly fikolki z Virgin Mobile (Play). STRASZNIE robili pod górkę żebym nie uciekł (nju mobile aktualnie). Powodzenia^^
  • Odpowiedz