Aktywne Wpisy

gaga-jaga +461

jarzynka +746
#finanse #polska 9 maja 2025 roku Sejm przyjął ustawę zakładającą podniesienie kwoty zasiłku pogrzebowego do 7 tys. zł (obecnie 4000).
Zobaczymy o ile wzrosną koszty pogrzebu w 2026 roku.
gammawalbrzych.pl ''W momencie zlecenia nam usługi od razu dysponujecie Państwo pełną wysokością należnego zasiłku pogrzebowego, który
od 1 marca 2011 roku wynosi 4000 zł Nasza firma pobiera ustandaryzowaną opłatę w wysokości 1500zł,''
jakubisiak.pl
Zobaczymy o ile wzrosną koszty pogrzebu w 2026 roku.
gammawalbrzych.pl ''W momencie zlecenia nam usługi od razu dysponujecie Państwo pełną wysokością należnego zasiłku pogrzebowego, który
od 1 marca 2011 roku wynosi 4000 zł Nasza firma pobiera ustandaryzowaną opłatę w wysokości 1500zł,''
jakubisiak.pl
TL;DR
Historia:
- formularz na stronie internetowej NIE DZIAŁA,
- kupiłem tymczasowy starter za 5 zł i zarejestrowałem, żeby na ten SIM przenieść dawny numer - jak mi powiedziano na infolinii,
- na infolinii nie mogę tego zrobić, tylko umawiają mnie na późniejszą rozmowę z konsultantem,
- z infolinii od dwóch tygodni próbuję się umówić na rozmowę z konsultantem - na kilka umawianych rozmów tylko 2 razy zadzwonili i za każdym razem był problem z wnioskiem (raz nieaktywny starter w systemie, raz system nie pozwalał na przeniesienie numeru),
- byłem trzy razy w salonie - raz jeden salon powiedział, że się tym nie zajmuje; drugi salon chciał pomóc, ale inny wniosek był otwarty i system nie pozwalał na jego ponowne rozpoczęcie - była sobota, więc trzeba było czekać do poniedziałku - od poniedziałku umawiam znowu rozmowę z konsultantem).
Efekt: przenoszę numer do Play. Dzięki @OrangeEkspert - byłem uparty, żeby próbować przenieść do Was kilkanaście numerów - cierpliwość mi się skończyła. Straciliście potencjalnego klienta na kilkanaście numerów.
#orange #orangeflex #operatorzykomorkowi #internetmobilny #play
kryste panie
@Tino: a mogłeś wtedy napisać na wykopie to bym ci zdradził, że trzeba to zrobić z Chrome mobilnego, też z tym ze 2 dni się męczyłem, bo pola były nieaktywne
@vieniasn: Czemu? Masz z nimi gorsze doświadczenia?
na każdym jednym z 3 numerów miałem jakieś problemy (zwykłe numery na kartę, strach mieć abonament)
Pierwszy bezproblemowo, przy drugim babka w salonie cos namieszala i trwalo to o 48h za dlugo ale poszlo.