Wpis z mikrobloga

@szyderczy_szczur:
Ludzie chcieli konkretnej zmiany, więc zagłosowali z powrotem na Labour, które niestety upodobniło się do Torysów. Zamiast pomagać klasie robotniczej i biednym, próbują oszczędzać, zabierając emerytom i chorym! Ani razu prokurator Starmer nie poruszył tematu opodatkowania superbogatych!

Każda z tych partii ani myśli, żeby ruszyć superbogatych. W Labour są pojedyncze osoby, które chciałyby realnej reformy podatkowej, ale pewnie Starmer niedługo się ich pozbędzie. Wszystkie te partie – Torysi, Labour i
  • Odpowiedz
@DrGreen_2: coraz większej liczbie ludzi nie chce się pracować, dorabiać, mieć poduszkę finansową i reinwestowac,poświęcić kilka, 5-7 lat życia żeby potem zbierać owoce pracy,
Na oglądają się scierwotoka i instagrama i myślą że im się wszystko należy.... Aaa takiego...

No i potem wybierają takich premierów oskarkow co jest na smyczy bogaczy,

Ja zwykły prosty chłop że wsi imigrant co nawet matury z matmy nie zdał sam w 5 lat odłożyłem 130.000£ w
  • Odpowiedz
Starmer nie poruszył tematu opodatkowania superbogatych!

@DrGreen_2: Sir Starmer miał siebie opodatkować? XD

@adamsowaanon Nie każdy chce wegetować jak bezpański pies 5-7 lat by zaoszczędzić dwuletnia wypłatę ¯\(ツ)/¯. Zresztą inaczej byś gadał jakbyś pomieszkał na południu XD

I żeby nie było - byłem w pubie 3 razy, 2 razy w restauracji, nigdy nie obstawiłem booka, nie lubię piłki nożnej, nie mam tatuaży, nie palę trawki, widocznie te inne pożeracze
  • Odpowiedz
@Jofiel: Anglia jest wyspą, ludzi przybywa a terenu nie, więc chyba logiczne że będzie coraz drożej,

Nikt nie każe wam mieszkać w najdroższych rejonach Anglii,
Tymbardziej w takim Londynie biedaku się zjadą i narzekają że nie są w stanie kupić domu za pensję 35.000-40.000£

Jakiś ludzie pracowici ambitnii potrafią poświęcić 5-9 lat na medycynę czy studia prawnicze, więc mają lepsze życie wtedy,nie każdy musi mieć wygodne życie.
  • Odpowiedz
@DrGreen_2: Oficjalnie jest milionerem. Co prawda nie takim jak jego poprzednik albo jego najlepszy kumpel lord Ali, ale nadal milionerem. Jak taki farbowany lis z wyżej klasy średniej przejął, do tej pory bądź co bądź partię robotniczą? XD
  • Odpowiedz