Wpis z mikrobloga

#motoryzacja #samochody #startup #sprzedamauto #programowanie

Cześć Mireczki! Stworzyłem darmowy serwis do sprzedaży aut.
Portal cechuje się unikalnym system ocen jakości ogłoszeń.
Na dniach wpada trochę ogłoszeń, to dopiero początek, ale coś się rozkręca. :)
https://brumly.pl/

Wrzucam aktualizację zmian i ciągłej pracy nad rozwojem:
- Dużo poprawek wizualnych i mobile
- Bardzo dużo pracy nad SEO (aktualnie ucze się, że nie buduje się produktu, tylko SEO pod produkt)
- Dużo usprawnień szybkości strony
- Mapa szybkich linków i kategori
- Nowe filtry

W najbliższym czasie szykuje się rebranding strony i nowa nazwa zgodnie z wieloma sugestiami mirków, to słaba nazwa strony... niestety ale faktycznie nawet osoby znające angielski mają problem wymówić i napisać nazwę tej strony.
brumly_pl - #motoryzacja #samochody #startup #sprzedamauto #programowanie

Cześć Mire...

źródło: image

Pobierz
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@brumly_pl to dla mnie głupota jest ten landing sprzedażowy na stronie głównej. Wszedłem tam zobaczyć auta i jeśli chcesz mnie zachęcić do zamieszczenia tam ogłoszenia to powinieneś to wpleść pomiędzy auta. Strona obecnie wygląda jak każdy denny saas z super usługa 🤣 skup się na agregowaniu ofert i fajnej prezentacji
  • Odpowiedz
@brumly_pl wywal breadcrumbsy na widoku mobilnym. Usuń margin wokół galerii i daj ją na całą szerokość viewportu. Tytuł strony dużo mniejszym fontem bo widzę co to za auto i wiem raczej w co kliknąłem więc powinno być symboliczne. Potrzebuje fot, podstawowych parametrów przyciętego opisu z opcją rozwiń. I podobnych ofert w tej samej okolicy na dole ekranu.
  • Odpowiedz
  • 0
@IlllI: Dzięki fajne pomysły odnośnie zmian na mobilce :) Co do landinga myślę, że to jednak dobra strona, można by tylko dodać jakieś karuzele ofert do promocji. Raczej każda większa platforma co sprzedaje auta ma landing na głównym route, a listing ofert gdzieś głębiej.
  • Odpowiedz
@brumly_pl: ludzie będą wchodzić na twoją stronę żeby se poczytać landing czy raczej po to, aby znaleźć lub sprzedać samochód? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 0
@riakt: Po na myśle, może i racja, warto dodać troche sekcji i kategorii. Na stronie głównej. Tylko jak robiłem tę stronę nie było za bardzo ogłoszeń więc nie byłoby co pokazać. Po na myślę, uważam, że dobrym kompromisem będzie ograniczenie treści o połowę i dodanie predefiniowanych ofert.

Jednak landing i treści też są potrzebne, żeby strona pozycjonowała swoje SEO.

Największa strona motoryzacyjna na świecie czyli mobile.de też ma landing i
  • Odpowiedz
@brumly_pl: no ma ale zobacz że po wejsciu na https://www.mobile.de/ na dzień dobry już mogę szukać, mam podstawowe filtry, karuzele z samochodami, potem dwie karuzele z typami pojazdów (kombi, sedan etc), jakiś magazyn na kiju i wylistowane popularne marki samochodów z redirectem do marketplace. Nie ma tu nic co jest zbędne ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 0
@riakt: Całkowita zgoda, to dobry kierunek. Wielkie dzięki za uwagi!

W takim kierunku chciałbym pójść:
- Baner + Szukajka
- Najnowsze auta karuzelka
-
  • Odpowiedz