Wpis z mikrobloga

Dostałem maila z jednorazowym kodem logowania do Microsoft, choć nie chciałem się zalogować, wszedłem w swoje konto #microsoft https://account.live.com/Activity?mkt=en-US&refd=account.microsoft.com&refp=home.drawers.security&fref=home.drawers.security.sign-in-activity
I widzę że tu codziennie ktoś chce mi wbić na konto, lokalizację z całego świata, z różnych urządzeń IOS, windows, czy to normalne? Raczej nie mam tam nic ciekawego na swoim koncie.
Też dostajecie takie powiadomienia? Pół roku temu dostałem Sms z kodem logowania do konta Appla - nigdy nie miałem urządzenia Apple. Jedyne co mogę podejrzewać to mam chorą psychicznie siostrę która może sobie takie zabawy urządzać ale nigdy się nie przyzna i z nią zerwałem kontakt.
#cyberbezpieczenstwo #cybersecurity
kossok - Dostałem maila z jednorazowym kodem logowania do Microsoft, choć nie chciałe...

źródło: temp_file5326531900988704559

Pobierz
  • 2
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@kossok skoro dostałeś kod do logowania, to znaczy, że ktoś już zna Twoje hasło tylko 2FA go zatrzymało. Zmień hasło na coś zupełnie innego. Jeśli nie było żadnej udanej próby to można zignorować (jeśli hasło zmienione)
  • Odpowiedz