Wpis z mikrobloga

Chłop prawie 30 lat i jak wychodzi z domu to musi się tłumaczyć rodzicom kiedy wraca. I jeszcze chcą dokładną godzinę. No nie wiem kiedyy wrócę, może spacer potrwa 30 minut bo będzie padać a może mi się spodoba i będę chciał zostać dłużej. I tak ze wszystkim ehhhhhhhhh
#przegryw
  • 39
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Whirrun: Nie no winny jest pies sąsiada i kotka sąsiadki, że chłop mając prawie 30 lat nie potrafi wytyczyć granic i pozwala traktować się starym jak 16-latek XDDD

Oczywiście jeżeli mieszkasz z rodzicami kulturalnie jest powiedzieć gdzie idziesz i kiedy mniej więcj planujesz wrócić, żeby się nie martwili. Natomiast wyliczanie co do minuty czy nawet godziny w przypadku gościa dobijającego do 30 lat, to już jest patologia.

Aha, też miałem
  • Odpowiedz
@423frewq4f23: próbowałeś rozmawiać z rodzicami i uswiadomic ich że nie jesteś już dzieckiem?
Każdy chyba miał ten problem. Przedstaw to jak się czujesz swoje potrzeby itd.
  • Odpowiedz
próbowałeś rozmawiać z rodzicami i uswiadomic ich że nie jesteś już dzieckiem?

@r5678: Podejrzewam, że dla rodziców to żaden argument, że nie jest dzieckiem, skoro nadal u nich mieszka i nie jest samodzielny. Niestety, większość rodziców tak do tego podchodzi. Szkoda, że wielu rodziców nie widzi własnych błędów i wszystko zwala na dziecko. Niesamodzielne dziecko, które kompletnie nie odnajduje się w życiu, to bardzo często pokłosie warunkow w domu.
  • Odpowiedz
@myemye94: no to po się rozmawia aby przedstawic inny punkt widzenia. Jak rrlodzicom zależy na dziecku to chcą aby się czuło dobrze i uszanują, będą chcieli zrozumieć itd. No kurcze komunikacja to podstawa w jakiejkolwiek relacji
  • Odpowiedz
@423frewq4f23: wynajem pokoju nie kosztuje 2k a rozmowa z rodzicami, zeby przestali pytac bo jestes dorosly i nic ci nie bedzie kosztuje 0zl. To nie az taki big deal jak nie chcesz sie wyprowadzac, choc mimo ze z punktu finansowego nie ma to sensu to z punktu rozwoju czlowieka warto rozwazyc. Ja po w-------u za granice samemu w wieku 18 lat mialem speedrun dojrzewania i gdybym wtedy tego nie zrobil
  • Odpowiedz
@423frewq4f23 taka, ze obcy beda miec w p-----e gdzie wychodzisz i o ktorej wracasz to jedno. Po drugie beda mieli tez w p-----e twoje brudne gacie, ogarnianie Ci zakupow i umilanie zycia wiec nabierzesz troche pokory i samodzielnosci. Bo poki co masz pretensje do rodzicow, ze nie podoba im sie ze traktujesz ich dom jak hotel. Chca wiedziec kiedy wrocisz bo moze chca wiedziec ile maja czasu dla siebie i czy
  • Odpowiedz