Wpis z mikrobloga

@John_Ufolud ja się łapie na tym że zniszczyłam jej życie i starość, bo zamiast na emeryturze odpoczywać to się musi martwić o stara babe prawie 30 lat co się zachowuje gorzej niż większość nastolatek w wieku dojrzewania
  • Odpowiedz
@zssrauamaiw: po prostu okazuj jej miłość za wsparcie które ci teraz udziela jak masz problemy i rozmawiaj z nią o tym szczerze i pamiętaj, żeby nie myśleć o tym, że niszczysz jej życie na starość. Rodzic ma obowiązek wspierać swoje dziecko i vice versa i tyle.
  • Odpowiedz
@John_Ufolud wiadomo, wszystko jest łatwe s teorii ale sam wiesz doskonale jak jest w praktyce. Choćby głupia zasada „nie mogę pić bo potem mi wali na łeb”, ale i tak przychodzi dzień, gdzie „przecież to tylko jedna flaszka, i do tego kolorowa, tylko pod humorek, nie będę dymić” a jest jak jest.
U mnie też spora wagę gra wychowanie i okoliczności jej życia gdy była w ciąży z swoim ślubnym, ale
  • Odpowiedz
@John_Ufolud nom u mnie coś podobnego, i przez brak męskiego wzorca zamiast funkcjonować jak normalna baba w moim wieku, w sensie znaleźć se „normalnego” chłopa, założyć rodzinę, mieć jakąś pracę która człowieka rozwija to jedynce co mam to mieszkanie z rodzicami bo jako stara baba się nie jestem w stanie usamodzielnić, i tworzenie relacji które są generalnie słabo społecznie akceptowane, ale jedynie ta relacja mi pomaga jakoś teraz funkcjonować mając tak
  • Odpowiedz
@zssrauamaiw: to ja mam generalnie problem z utworzeniem relacji, którą bedzie stała. Jak poznaje kogoś nowego to nawet nie staram sie zapamiętać imienia, bo wiem, że widze tą osobe pierwszy i ostatni raz. No i jak wychodze z domu to spotykam sie z hermetyczną grupą ludzi których znam od lat i niby ma to swoje plusy ale też nie daje szans na rozwój jakichś nowych relacji i przez to czuje,
  • Odpowiedz
@John_Ufolud ja aktualnie w sumie z własnej woli odcięłam się od wszystkich znajomych, jak wychodzę z domu to 10 min się zastawiam do którego sklepu wejść, tak żeby kasjerka mnie nie zagadywała. Jedynie całymi dniami czekam aż on się odezwie i akurat się okaże że będzie mieć dla mnie czas
zssrauamaiw - @John_Ufolud ja aktualnie w sumie z własnej woli odcięłam się od wszyst...

źródło: Zdjęcie z biblioteki

Pobierz
  • Odpowiedz
@zssrauamaiw: ja teraz czekam aż całe benzo ze mnie zejdzie i cały obsrany siedze czekając na ten moment pomimo tego, że mam troche pregaby. Miałem 56 tabsów ale przez swoją ćpuńską nature w----------m większość żeby sie naćpać i teraz jak bede schodził z benzo to musze oszczędzać.
  • Odpowiedz