Wpis z mikrobloga

Zadaniem REITow jest wywalenie cen mieszkań w kosmos, co ma zachęcić tabuny inwestorów do lokowania w nich kaputalu, co podniesie ceny jeszcze bardziej...
Finalnie Mariusz z Anetą będą wynajmowali kawalerkę od REITU przez dziesięciolecia, no ale w międzyczasie poprzez jakieś ppk odłożą w nich równowartość kilku metrów kwadratowych.

#nieruchomosci
rzzz - Zadaniem REITow jest wywalenie cen mieszkań w kosmos, co ma zachęcić tabuny in...

źródło: temp_file2349671014026398592

Pobierz
  • 23
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Finalnie Mariusz z Anetą będą wynajmowali kawalerkę od REITU przez dziesięciolecia

@rzzz: a co jest złego w wynajmowaniu o ile finansowo to się opłaca? Aktualnie bardziej opłaca się wynajmowac niż kupować, więc co to za problem? Na zachodzie ludzie wynajmują całe życie, dlaczego polacy aż tak muszą mieć te mieszkania? Liczba mnoga bo jak kupią jedno to już chcą kolejne
  • Odpowiedz
@jozef-dzierzynski dlaczego wolę kupić, niż wynajmować? Bo nikt mnie z ni3go nie w-----e, zapewnia mi bezpieczeństwo, mogę remontować po swojemu, i wiem, że kiedyś będzie należeć do moich dzieci. Nie ma żadnych plusów z wynajmowania mieszkania
  • Odpowiedz
komu sie bardziej opłaca wynajmować niż kupować?

@walciak: aktualnie każdemu, policz sobie koszt kredytu dla mieszkania a potem zobacz ile kosztuje wynajem, wyjdzie z 1000-2000 taniej na luzie

Nie ma żadnych plusów z wynajmowania mieszkania

@Wixonejo: jest taniej
  • Odpowiedz
bieda umysłowa, brak edukacji ekonomicznej, pokłosie komuny

@IceBeast: Tymi słowami można opisać jedynie oszczędzających. Zyski na nieruchach nie mają belki, przed pandemią na kredytach się praktycznie zarabiało, a w jej trakcie nieRząd ratował polackie kurniki na kredyt pod korek kosztem wartości złotówki.
  • Odpowiedz
@jozef-dzierzynski nawet 1000-2000 taniej nie sprawia że opłaca się wynajmować. Może i jest taniej, ale to nadal jest wyrzucanie kasy w błoto, za którą można spłacać własne mieszkanie i nie być na łasce landlorda.
  • Odpowiedz
bieda umysłowa, brak edukacji ekonomicznej, pokłosie komuny

@IceBeast: Nie zgodzę się. Dla dziecka mieszkanie od rodziców to jest boost, że głowa mała
  • Odpowiedz
@jozef-dzierzynski: a jeszcze taniej wynajac pokoj gdzies w Malezji a w Indiach to juz wogole masz nocleg za jednego dolara, dlaczego ludzie nie wynajma sobie pokoju w Bangladeszu tylko chca mieszkanie odrazu w Polsce kupowac? Ba bezdomni zyja pod mostem, niech ida pod most po co maja placic komus za pokoj....
  • Odpowiedz
a jeszcze taniej wynajac pokoj gdzies w Malezji a w Indiach to juz wogole masz nocleg za jednego dolara, dlaczego ludzie nie wynajma sobie pokoju w Bangladeszu tylko chca mieszkanie odrazu w Polsce kupowac? Ba bezdomni zyja pod mostem, niech ida pod most po co maja placic komus za pokoj....

@Johnnysins: wróć jak znajdziesz jakiś logiczny argument
  • Odpowiedz
@jozef-dzierzynski raz mi bez powodu z------i całą kaucję, drugim razem właścicielka zadzwoniła że mam kilka miesięcy na wyprowadzkę bo jej sytuacja się zmieniła i sama chce się do niego wprowadzić, kolejne mieszkania były drogie, malutkie i brakowało na rynku innych.
Powodzenia z wynajmem i zakładaniem rodziny, do codziennych problemów dorzucisz sobie sporo zmartwień jakby i tak było ich mało.
  • Odpowiedz
@rzzz: ale to jest bzdura. Przecież REITy i dzisiaj mogą kupować w PL nieruchomości. Chodzi o to, żeby wprowadzić je do Polski, żeby przysłowiowy Kowalski mógł tam włożyć swoje oszczędności i inwestować. Nie musisz mieć miliona, możesz mieć tysiąc złotych i też inwestować w nieruchomości!
  • Odpowiedz