Wpis z mikrobloga

• 2
@windows95 ale szeroko pojętą automatyzacja była na prznaczona do hali xd a teraz automatyzacja wkracza do biur.

Nie mam danych bezrobocie spada bo po prostu jest więcej firm, firmy się też rozbudowują, ile magazynów powstało....

Jeszcze jedna ciekawa obserwacja moja, automatyzacja ogłupia ludzi, bo zabiera stanowiska na których trzba było coś myśleć. Baa zabiera lepiej płatne pracę.
  • Odpowiedz
Jeszcze jedna ciekawa obserwacja moja, automatyzacja ogłupia ludzi, bo zabiera stanowiska na których trzba było coś myśleć. Baa zabiera lepiej płatne pracę.

@fraciu: no ale to akurat 100% racja - myślę, bez cienia ironii, że każdy z nas czeka na robota który zrobi i poskłada pranie, a to akurat w przeciwieństwie do kolejnego chatbota z wiedzą całego świata, kosztuje chore pieniądze ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 0
@conamirko nie wiem jak to będzie dalej. Powiem tylko tak firmy zarabiają więcej, automatyzacja dalsza wcale cen nie zbija jakoś, trzba mniej pracowników co coś potrafią, więcej "ludzkich robotów" co za dużo nie myślą.
  • Odpowiedz
ale szeroko pojętą automatyzacja była na prznaczona do hali xd a teraz automatyzacja wkracza do biur

@fraciu: Bo na magazynach czy produkcji automatyzacja zazwyczaj oznacza zwiększenie produkywności i większe obroty, kolejne magazyny itp. Niektóre branże biurowe nie mogą sobie na to pozwolić bo rynek jest przesycony

wcale cen nie zbija jakoś

@fraciu: No więc właśnie, jest ten kryzys czy nie? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 1
@maad niektóre branże, ale do wielu biur wkraczają już boty o ile firma sobie na to pozwolić może.

Ale jaki kryzys? Jeśli chodzi ci o to że bogaci będą coraz bardziej bogaci, ludzie będą mieli coraz głupsze posady. To tak mamy kryzys.
  • Odpowiedz
Nie mam danych bezrobocie spada bo po prostu jest więcej firm, firmy się też rozbudowują, ile magazynów powstało....

@fraciu: No jest więcej firm dzięki automatyzacji. Tak to działa. Automatyzacja zwiększa produktywność co pozwala wyprodukować więcej towarów mniejszym nakładem dzięki czemu można alokować pracę w innych miejscach.
  • Odpowiedz
  • 0
@Herubin ciekawe, ja z życia widzę to innaczej. Automatyzacja zwiększa produktywność, zwiększa zarobek firm, zmniejsza zapotrzebowanie na "dobre" stanowiska, zatrudniani są ludzie za mniejsze wynagrodzenie. Co masz na myśli z alokacją?
  • Odpowiedz