Wpis z mikrobloga

@bartekppp: i temperatury. Nie zapomnij o temperaturach.

Wiem, dlatego starałem się nie brać najtaniej. Wiadomo z takim prockiem czy grafiką nie poszalejemy z O/C w takiej budzie no ale robiąc UV i nie włączając PBO na AM5 myślę, że będzie OK.

Grafa to w ogóle overkiller w tym przypadku i nawet nie wiem czy się zmieści bo według producenta XD
  • Odpowiedz
@Atreyu: A ja powiem inaczej, ciężko o AiO które będzie cichsze w IDLE niż taka noctua.

Oczywiście da się ale to już jest trochę kombinowania z szukaniem cichej pompki z możliwością porządnego skręcenia no i ceny tutaj są na poziomie noctuy albo lepiej ;) A Noctue ustawisz na 500 RPM i voilà.

Wiadomo każdy ma inny słuch ale są ludzie np piszący, że Arctic Freezer 3 jest cichy, a to
  • Odpowiedz
PS. AIO to g---o dla idiotów co naczytali się za dużo reddita.

@megucchi: Jak powiedziec że nigdy nie miałes do czynienia z LC bez mówienia że nie miałes do czynienia LC
  • Odpowiedz
@Jank3s: Mam tą budę 5 lat i niestety muszę stwierdzić, że chińszczyzna mocno. On-Off potrafi nie reagować na wciśniecia, generalnie przedni panel to porażka, ciasne USB, port 3.5mm już rwie sygnał. Nie polecam.
  • Odpowiedz
@Jank3s szanuje mocno, sam migrowałem ostatnio na 9950x3d. Wybrałem mobo która ma fizyczny wyłącznik ledów, ram bez ledów, tylko na gpu musiałem softem pogrzebać. Na cpu siedzi nh-d15 i świetnie sobie radzi. W budzie z tyłu mam p--------k bo dużo miejsca i nie widać. Dark Base 900 pro rev2 więc robi za półkę a do środka wsadziłem 6x140mm więc całość jest nieslyszalna nie to co te aio srajo. Najgloszniejszy jest HDD
  • Odpowiedz