Wpis z mikrobloga

Nie wiem skąd te czepianie się AiO. Mam od jakichś pięciu lat 280 zapakowane na 10900K@5,2 GHz, kompowi zdarza się piłować na 100% procka przez wiele godzin, jest absolutnie niesłyszalny nawet jak ucho przyłożyć prosto do budy i nie przekracza 85 stopni. Dopiero w grach słychać lekki szum, bo się grafika odpala. No i przez te pięć lat niczego nie dotykałem w środku, może co najwyżej raz odkurzałem i to wszystko.
  • Odpowiedz
zdjęcie żeby oddać jak mocno przyciemnione jest szkło od fractala. Generalnie, to praktycznie nie nie widać w tym układzie

@Jank3s: A czemu w ogóle szkło zamiast metalu z matą wygłuszającą? Moje Fractale takie mają i to robi robotę. Laptop jest głośniejszy.
  • Odpowiedz
@raven4444: U mnie też noctua siedzi i 6 wiatraków 120mm. Dość agresywna krzywa, więc można powiedzieć, że będzie głośno ale nie jest. Najgłośniejsze jest gpu gdy robię coś z użyciem cuda, te pieprzone cewki słychać najbardziej. Coś jak w starym gruzie rzężące plastiki. Można było by wsadzić custom loopa super duper a koncert cewek i tak by trwał w najlepsze.
  • Odpowiedz
@Jank3s: jaka głębokość obudowy? Zasilacz jest w tej skrzynce na dole? Tam jest też miejsce na HDD? Planuję też sobie zmienić pieca i trochę wyszedłem z wprawy.
  • Odpowiedz