Wpis z mikrobloga

dzięki. Ngl nie rozumiem po co ludziom do consumer grade mid tier cpu AiO 360 itd.

@Jank3s: dla mid-tieru, nie ma najmniejszego sensu. Ale dla topowych Inteli, przy OC, od ładnych paru lat inna rozmowa.

Na tym radiatorze od procesora to będziesz kiełbase suszył ? Większego nie było
Atreyu - >dzięki. Ngl nie rozumiem po co ludziom do consumer grade mid tier cpu AiO 3...

źródło: Zrzut ekranu 2025-03-29 173827

Pobierz
  • Odpowiedz
@megucchi: ja bym powiedział że na mid tier CPU to wystarczy dać kloca za 200, ustawić krzywą i najgłośniejszą rzeczą w kompie będą cewki na GPU.
Tak przynajmniej jest u mnie: 5700x na mugenie z push-pull i modowanym asusem tufem 6800 z 2x120mm wiatrakami.
  • Odpowiedz
@Jank3s: plusem chłodzenia powietrznego jest to, że jest mniej awaryjne. W tego typu chłodzeniu wystarczy jedynie wymiana wentylatora gdy zaczyna niedomagać i chłodzenie będzie praktycznie bezobsługowe przez lata. W takim AIO jednak ma sie z tyłu głowy że cos sie zapowietrzy, że zaraz pompka siądzie, że zaraz chłodziwo wycieknie i trzeba będzie kupić nowe chłodzenie za kilkaset zł zamiast wiatraczka za kilkadziesiąt
  • Odpowiedz
@Jank3s ja ostatnio składałem - z aio ale bez żadnego RGB. Jakież było moje zdziwienie jak płyta zaczęła świecić ( ͡° ʖ̯ ͡°) na szczęście lekko tylko chipset podświetlili. Ps. Cable managendnt masz 100 razy lepszy od mojego, ja w którymś momencie po prostu przycisnąłem go blachą i zamknąłem :)
  • Odpowiedz