Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 38
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

komuchy akurat rozdawali mieszkania za darmo i nie można było nikogo wyrzucić na ulicę

@Anonim5: tak, bo to święci mikołajowie byli ( ͡ ͜ʖ ͡) kto chciał to mieszkanie dostawał i to za free, gdzie to ja w tym PRLu byłem że tego raju nie zauważyłem ( ͡ ͜ʖ ͡)
  • Odpowiedz
@incelowski: Nie trzeba wybierać miedzy komunizmem a kapitalizmem, utknales w bajcie kapitalizmu ktory ci to wmówił.

Troche jak srednia loszka ktora robi zdjecie z brzydka kolezanka, zeby sie lepiej prezentowac xD
  • Odpowiedz
@Towarzysz_Moskvin: tymczasem w W latach 50. poprzedniego wieku w Polsce umieralność niemowląt w Polsce wynosiła 108 na 1000 ( ͡° ͜ʖ ͡° )*:Kuba zresztą to bardziej dyktatura niż komunizm, niemniej faktycznie opiekę medyczną mają ponoć na całkiem wysokim poziomie. W sumie w Polsce obecnie też nie jest najgorsza tak obiektywnie
  • Odpowiedz
i tak lepszy wybór niż w komunizmie, gdzie masz jeden wybór. Zostać wykorzystanym, a potem zdechnąć nawet nie na ulicy tylko w rowie xD

@incelowski: w kapitalizmie masz prywatne leczonko za hajs jaki polaczek nie zobaczy na własne oczy
  • Odpowiedz
@incelowski: Nie wiem jakie jest rozwiazanie, ale wiem ze nie możemy zostac przy kapitalizmie, bo ten system dziala tylko w warunkach nieskończonego wzrostu a nasza planeta ma ograniczone zasoby. Nie jest możliwe oszukiwanie sie, ze alternatywa nie jest konieczna, lepiej czas spędzony na wypieraniu tego faktu (co jest na reke bogatym wiec odwracaja od tego twoja uwage, widac skutecznie) spędzić na szukaniu wspólnie lepszego rozwiązania.

Obecne prowadzi do zagłady ludzkości
  • Odpowiedz
@incelowski

@Towarzysz_Moskvin: tymczasem w W latach 50. poprzedniego wieku w Polsce umieralność niemowląt w Polsce wynosiła 108 na 1000

Dobra ale co ty porównujesz, lata 50 to była powojenna bieda, kraj musiał się podnieść po dwukrotnym przejściu frontu i 6 letniej wyniszczającej okupacji.

I nadrobić zaległości IIRP które wojna tylko pogłębiła
  • Odpowiedz