Wpis z mikrobloga

#programowanie #programista15k #it #pasjonat15k #korpo #pracait

Czy w dzisiejszych czasach przywiązywanie się do „wytworzenia” jakiegoś rozwiązania ma jeszcze jakiś sens? W firmie produktowej pewnie tak, zwłaszcza jak planuje się długą karierę.

Znajomy, twórca całego rozwiązania ostatnio oburzał się jednak, że usunięto jego nazwisko z dokumentacji i wklejono kogoś innego z firmy, żeby ten ktoś dostał cały pozytywny feedback. Znajomy jest konsultantem.

Dla mnie to raczej normalne i mam kompletnie gdzieś, kto się pod tym podpisze, pod warunkiem, że to nie wpływa negatywnie na moje warunki pracy (np. że nic nie robię, bo nie ma nic pod moim nazwiskiem w historii). I tak wszyscy o nas zapomną, gdy się zwolnimy.
  • 21
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@nad__czlowiek: Hajp. Uwierzyli w AGI is near, nie czytając literatury podstawowej z neurologii, matematyki, filozofii, logiki i informatyki. Uwierzyli też w to, że AI będzie tanie i łatwo wdrażane. I że każdy klient będzie chciał. No i że OpenAI ma "mięso", którego już nie ma.

Wiem, że proszą, robię takie dema czasem kilka razy w tyg. I ogromna ich część na tym się kończy. Na demie, poc, whatever.
  • Odpowiedz