Chcąc nie chcąc przesiadłem się z Androida na swojego pierwszego iPhone (16 Pro) i już od samego początku irytuje mnie jedna rzecz - mianowicie klawiatura i brak w niej stałego wiersza numerycznego, pisanie jest przez to znacznie wolniejsze...
Na Androidzie korzystałem z klawiatury Gboard i było cudownie, tutaj też ją zainstalowałem, ale widzę że mocno się ona różni od tamtej i nie ma wspomnianego wiersza numerycznego Pierwsze pytanie - czy jest jakakolwiek możliwość jego włączenia? Od strony systemu albo innej klawiatury
Oprócz tego mam jeszcze dwa inne pytania: - czy na iOS jest przeglądarka pozwalająca na pozostawienie w tle uruchomionego filmu/muzyki, np z youtube? na androidzie miałem firefoxa z rozszerzeniem który to umożliwiał, a tutaj jakoś tego nie widzę - czy jest tutaj jakiś polski asystent głosowy? z "okej google" korzystałem praktycznie codziennie
Z góry dzięki, pierwszy dzień na nowym telefonie i już pojawiają się komplikacje ( ͡º͜ʖ͡º) #iphone #ios
@DinapeS w SwiftKey możesz włączyć rząd numeryczny. Właśnie testuję tą klawiaturę, bo ma jeszcze parę innych ficzerów. A co do oryginalnej klawiatury, to nie musisz klikać w przycisk, aby przejść do zakładki z innymi znakami. Po przyciśnięciu i przytrzymaniu, a następnie puszczeniu wracasz od razu do głównej klawiatury. PS autokorekta w SwiftKey działa całkiem nieźle z tego co zaobserwowałem pisząc tę odpowiedź :)
@DinapeS: Zależy co tym asystentem głosowym chcesz robisz. Jak do wyszukiwania w Internecie to możesz zrobić skrót uruchamiający Google lub chata GPT i przypisać go pod action button. Jak chcesz integrację z systemem to tylko SIRI.
YouTube może działać w tle na Safari, bez rozszerzeń.
Na Androidzie korzystałem z klawiatury Gboard i było cudownie, tutaj też ją zainstalowałem, ale widzę że mocno się ona różni od tamtej i nie ma wspomnianego wiersza numerycznego
Pierwsze pytanie - czy jest jakakolwiek możliwość jego włączenia? Od strony systemu albo innej klawiatury
Oprócz tego mam jeszcze dwa inne pytania:
- czy na iOS jest przeglądarka pozwalająca na pozostawienie w tle uruchomionego filmu/muzyki, np z youtube? na androidzie miałem firefoxa z rozszerzeniem który to umożliwiał, a tutaj jakoś tego nie widzę
- czy jest tutaj jakiś polski asystent głosowy? z "okej google" korzystałem praktycznie codziennie
Z góry dzięki, pierwszy dzień na nowym telefonie i już pojawiają się komplikacje ( ͡º ͜ʖ͡º)
#iphone #ios
A co do oryginalnej klawiatury, to nie musisz klikać w przycisk, aby przejść do zakładki z innymi znakami. Po przyciśnięciu i przytrzymaniu, a następnie puszczeniu wracasz od razu do głównej klawiatury. PS autokorekta w SwiftKey działa całkiem nieźle z tego co zaobserwowałem pisząc tę odpowiedź :)
YouTube może działać w tle na Safari, bez rozszerzeń.