Wpis z mikrobloga

Potrzebuję do mieszkania kupić multi split bo różowy ma home office.
Więc potrzebny uklad 1x2. Do salonu i pokoju.
Brać pierwszy najtańszy czyli pierwszy z brzegu czy jednak zwrócić na coś uwagę.
Myślę że 2x2.5kw wystarczy bo mniejszych nie ma.
#klimatyzacja #remontujzwykopem
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Sl_w_k_1: ekspertem nie jestem, ale z perspektywy użytkownika zwróciłbym uwagę na następujące rzeczy, bez których znacznie gorzej korzystałoby mi się z klimatyzacji:
- sterowanie łopatkami prawo/lewo oraz góra/dół, ułatwia schłodzenie pomieszczenia, a najczęściej mam łopatki skierowane w konkretne miejsce, dzięki czemu ruch zimnego powietrza nie jest uciążliwy
- sterowanie przez wifi, wracając do domu można chwilę wcześniej włączyć klimatyzację i cieszyć się idealną temperaturą po powrocie
- matowa jednostka wewnętrzna,
  • Odpowiedz
@Sl_w_k_1: jak chcesz to mogę ci polecić babkę która mi wyceniła najtaniej jak i znajomemu bo brałem haier flexis 3,5 kw czarny mat i z montażem mi chcieli nawet 6 tyś... albo 5,5 i nikt nie schodził z cen nawet po wizycie a dostałem za parę stów poniżej 5 :) z montażem pewnie coś mogą polecić budżetowo albo średnią półkę
  • Odpowiedz
@Sl_w_k_1: po pierwsze - są jednostki mniejsze niż 2.5kW, ja mam w sypialni 1.5kW nawet. Po drugie - moc dobierz do rozmiaru i nasłonecznienia, klimatyzacja może być za mocna (wtedy nawet na najniższym biegu jest zbyt mocna i w kółko się włącza/wyłącza). Po trzecie - rady @goferek są sensowne, zwłaszcza ta o matowej barwie jest trafna, a nieoczywista.
  • Odpowiedz