Wpis z mikrobloga

Planuje wyjazd na dluzej do Norwegii i na tak dlugo na ile to bedzie mozliwe i oplacalne zabieram samochod z Polski. Mam assistance na 1000km a jestem z Malopolski wiec poza zasiegiem. Pytanie czy jest tu jakis mechanik z okolic Szczecina z ktorym moglbym nawiazac kontakt(na dzisiaj wystarczy jedynie tutaj na wykopie) w razie awarii i potrzeby odstawienia tego samochodu do naprawy?

#mechanika #mechanikasamochodowa #samochody #szczecin
  • 96
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
@Samara__Morgan: nie jade odkladac i slac pieniedzy do PL. Dla klimatu, widokow. Myslalem jeszcze o Austrii ale wlasnie przez to ze na NO nie ma teraz takiego parcia latwiej jest tam podobno o prace i mieszkanie a poza tym znam angielski, niemieckiego nie.
  • Odpowiedz
@cotozazycie: tak dużo łatwiej ale na dłuższy czas nie wiem czy to przejdzie (od razu uświadamiam że nie byłem nigdy w Norwegii i nie znam tamtejszego prawa) i po jakimś czasie nie dostaniesz jakiegoś podatku do zapłaty
  • Odpowiedz
@Knauf: Nie, wszystkich. Sprowadzać też nie można. Te w obiegu zostaną do max 2030 a pozniej całkowita "zeroemisyjnosc". Mamy podatki, opłaty za drogi, opłaty za bramki wjazdu do miasta, kolejne za wjazdy do ścisłego centrum... I zajebiste ceny za usługi u mechanika. Ropka uśredniając ostatnio za ok 22nok. Jeśli kolega powyżej nie ma elektryka to niwuja nie utrzyma tu samochodu.
  • Odpowiedz
  • 156
Ropka uśredniając ostatnio za ok 22nok.

@Hanka_Szlachcianka:
Zajebiście! Kraj, który zbudował swój dobrobyt na wydobyciu ropy naftowej ma paliwo prawie dwa złote drożej niż u nas. Tymczasem w Arabii Saudyjskiej na nasze wychodzi 1,66 zł za litr.
  • Odpowiedz
@Hanka_Szlachcianka: trzymaj się ramy tam w tej Norwegii ale kurde słyszałem że u was nie ma problemu z energia elektryczną dzięki elektrowniom wodnym, prawda to? Bo jeżeli tak to potrafię w jakiś sposób usprawiedliwić sobie ten nacisk na elektryki ale z drugiej strony myślę sobie że tam pizgawica jest straszna i jak te auta dają tam radę. A mechanicy wszędzie za zachodnią granicą Polski zdzierają pieniądze z portfela, w Holandii
  • Odpowiedz