Aktywne Wpisy
tomasztomasz1234 +907
Zobaczcie jak na zamkniętych grupach lekarze organizują lobbing. Rzecznik Izby lek. Kosikowski sam nie do końca wie, co konkretnie ma być sparaliżowane jak zrobi się limit pensji lekarzy, więc prosi o "amunicję" xDD
Wręcz podziwiam to środowisko, nikt tak bezwzględnie nie broni swoich interesów. Ciągle organizują się, żeby grzać swoje. Całkiem skutecznie, niektórzy nawet na Wykopie łykają jednocześnie bajki o "przeciętnych zarobkach 20-25k" i "kompletnym paraliżu po ograniczeniu pensji do 48k". A
Wręcz podziwiam to środowisko, nikt tak bezwzględnie nie broni swoich interesów. Ciągle organizują się, żeby grzać swoje. Całkiem skutecznie, niektórzy nawet na Wykopie łykają jednocześnie bajki o "przeciętnych zarobkach 20-25k" i "kompletnym paraliżu po ograniczeniu pensji do 48k". A
źródło: rzecznik
Pobierz
yourgrandma +108
Zakończyliśmy XLVI edycję #wykopoweprzeboje. Najlepszą balladą mirki ogłosiły Led Zeppelin - Stairway to Heaven. W finale zwyciężył z Dire Straits - Brothers In Arms, a trzecie miejsce zajmuje Guns N' Roses - November Rain.
Dziękuję wszystkim za uczestnictwo i wspólną zabawę. Pobiliśmy chyba rekord - przed tą edycją tag obserwowało jakieś 700 osób, a po ogłoszeniu kategorii tej edycji liczba obserwujących wzrosła aż do... 7000!
Jutro
Dziękuję wszystkim za uczestnictwo i wspólną zabawę. Pobiliśmy chyba rekord - przed tą edycją tag obserwowało jakieś 700 osób, a po ogłoszeniu kategorii tej edycji liczba obserwujących wzrosła aż do... 7000!
Jutro
źródło: b86a7fe04ea6a0234e0d6c3bd4bf04895c1b5145805a0de9dd8d640f779be286
Pobierz

W komentarzu wrzucę jeszcze listę z przykładowym zestawem jaki znalazłem w necie (+pewnie obudowa, chyba, że płyta główna zmieściłaby się w obecnej). Może będziecie w stanie mi doradzić co lepiej zrobić. Ja skłaniam się chyba bardziej ku nowemu zestawowi, bo może nie duży, ale jednak jakiś przeskok jakości to będzie. A może można złożyć jeszcze jakiś lepszy zestaw w podobnej cenie. Z góry Wam dziękuję.
Płyta główna - Asus H81M-PLUS
Procesor - Intel Core i5 4460 3.20 GHz
Karta graficzna - NVIDIA GeForce GTX 1070 Ti Zotac 8 GB
Ram - 2x 8GB GOODRAM DDR3
Zasilacz - LC-Power LC600H-12 V2.31 600 W ATX
Dysk HDD - Dysk WD Blue WD10EZEX 1TB 3,5"
Dysk SSD - Crucial 240GB 2,5" SATA SSD BX500
Obudowa - Cooler Master, nie wiem dokładnie który model
#pcmasterrace #komputery
źródło: 1000001583
PobierzIdąc za waszymi radami wymieniłem procesor, RAM oraz płytę główną. Mam jeszcze pytanie czy obudowa ma duże znaczenie. Widzę, że zazwyczaj do wyboru są z jednym albo z trzema wentylatorami i pewnie ten jeden to może być za mało.
I jeszcze jedno pytanie, czy ten mój zestaw z GTX 660 2GB zamiast 1070 Ti jest warty chociaż 3-4 stówki?
źródło: 1000001593
PobierzW teorii tak, ale w praktyce – przy Ryzen 5 5600 – raczej nie. Na płycie MSI B550-A PRO można bez problemu uruchomić Ryzen 9 5900X, a ryzykownie także 5950X. Teoretycznie MSI obsługuje CPU o poborze mocy do 200 W.
Z kolei Asus PRIME B550M-A ma znacznie słabszą sekcję zasilania – jego wersja ATX (PRIME B550-PLUS ) obsługuje do 160 W, a na mniejszym mATX sekcja