Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wypiek
  • 2
@KRUSZAUKE brałam wcześniej metylofenidat, działał dość skutecznie, ale miałam po nim mocno nieprzyjemne zjazdy - w---w, rozdrażnienie, przebodźcowanie, a schodził akurat w porze kiedy dzieci wracały z przedszkola, więc to nie było wskazane żebym zamieniała się wtedy w potwora :P no i na metylofenidacie byłam trochę smutną zamulaczką, brałam go na home office żeby się skupić, ale do ludzi z dwojga złego już wolałam być adhdową śmieszką. Na tej amfie mam
  • Odpowiedz
@ratty Moja koleżanka bierze metylofenidat i również mówi o rozdrażnieniu ale tylko gdy zwiększała dawki. Ja sam niedługo planuje iść po opinie lekarską bo jestem przekonany w 99÷ że mam ADHD i zagłębiam się w temat już trochę
  • Odpowiedz
via Wypiek
  • 2
@KRUSZAUKE metylofenidat działa bardzo różnie, niektórzy w ogóle nie czują efektów, niektórzy czują, ale negatywne przeważają pozytywne. Chociaż mam też koleżanki, które się czują idealnie na mph. Ja w sumie nie wypróbowałam Concerty, która ma trochę łagodniejszy mechanizm uwalniania, lżej wchodzi i schodzi i działa ok. 12 godzin (brałam Symkinet który działa 10 godzin, Medikinet CR 6 godzin, Medikinet IR 3 godziny). Może to by było coś dla mnie, psychiatra proponowała,
  • Odpowiedz
@ratty Dziękuję ślicznie za poświęcony czas. Mam nadzieję że diagnoza będzie trafna i w końcu się uwolnie od tego bałaganu w głowie. Tobie życzę dużo zdrówka i oby się udało również dobrać Ci odpowiednią dawkę i lek! Pozdrawiam
  • Odpowiedz