Aktywne Wpisy

Zopyross +213
Na Osiedlu Generałów (tak jak się zjeżdża w dół od Intermarche) była piękna zieleń przy stawie do zagospodarowania na ładną zabudowę jednorodzinną. No to przyszedł developer i proszę, tak wygląda efekt końcowy. Czemu te szeregi nie są nawet prosto stawiane?
https://www.otodom.pl/pl/oferta/dom-szeregowy-w-swietnej-lokalizacji-ID4xbhP
#patodeweloperka #olsztyn #nieruchomosci
https://www.otodom.pl/pl/oferta/dom-szeregowy-w-swietnej-lokalizacji-ID4xbhP
#patodeweloperka #olsztyn #nieruchomosci
źródło: dmki
Pobierz
#atencyjnyrozowypasek
Kończę dzisiaj 35 lat i to był najlepszy rok mojego życia. Przez ten rok spadłam ze stukilowej wagi do 78kg. Nie istnieją stare zdjęcia dla porównania, bo kiedyś nie dałabym sobie zrobić fotki całego ciała - tak koszmarnie wstydziłam się swojego wyglądu. Na siłownię chodzę 4 razy w tygodniu (2xzumba i 2x trening siłowy). Obecnie wysiłek jest przyjemnością i satysfakcją, a poprawienie sylwetki stało się sprawą dodatkową - nie
Kończę dzisiaj 35 lat i to był najlepszy rok mojego życia. Przez ten rok spadłam ze stukilowej wagi do 78kg. Nie istnieją stare zdjęcia dla porównania, bo kiedyś nie dałabym sobie zrobić fotki całego ciała - tak koszmarnie wstydziłam się swojego wyglądu. Na siłownię chodzę 4 razy w tygodniu (2xzumba i 2x trening siłowy). Obecnie wysiłek jest przyjemnością i satysfakcją, a poprawienie sylwetki stało się sprawą dodatkową - nie
źródło: IMG_5907
Pobierz

Cała idea pasywnego (i nie tylko) inwestowania w amerykańskie indeksy bazuje na ufności, że Ameryczka nie zrobi żadnego poważnego fikołka tracąc przy tym reputację. Kasę na wall street ludzie z całego świata pakują z wiarą, że to jest nad-giełda, największej potęgi militarnej, największej gospodarki z najbardziej płynnym rynkiem kapitałowym, dającym najlepsze historycznie zwroty.
Wg mnie to pierwszy poważny kryzys reputacji, a poprzednie rynkowe zawieruchy nie dotykały tego aspektu.
I dzisiaj można sobie tylko zgadywać czy to zwykła rynkowa korekta, czy jakaś grubsza akcja łamiąca zaufanie.
Póki co Trump i jego ekipa wymusił szukanie alternatyw. A żeby było po staremu i Wall Street nadal zasysała kapitał najbardziej na świecie, to musi ostatecznie wygrać stare przekonanie, że alternatywy nie ma.
@DJ007: A co z Watergate? Wtedy USA miały inne problemy (stagflacja w latach 70.), ale polityka też miała wpływ na rynek.
@vava22: To wszystko miało podłoże ekonomiczne/finansowe, teraz poza wysokimi wycenami mamy fikołka związanego z polityką, podważaniem starych sojuszy, wycofywaniem się z Pax Americana, agresywną retoryką wobec Kanady, Grenlandii, Panamy.
Nie kojarzę podobnych epizodów z powojennej historii USA.
@Markowowski: No i gdy opadnie kurz, to musi nadal być pewnikiem, żeby kasa płynęła.
źródło: country_cap_share
Pobierz@aeiou12345: Ale, żeby działało, to muszą płynąć pieniądze że świata, sami się nie napompują.
@vava22: Na szczęście obecnie już możesz.
Jeśli ameryczka zrobi duży drawdown, to lepiej mieć w niej 60% portfela, niż 100%.
@json-derollo: Szybka redefinicja BLM
wy upadkowcy sie nigdy nie nauczycie
źródło: US-International
Pobierz