Moim zdaniem sprawa jest bardzo prosta. W całej swojej historii, ruskie nigdy nie atakowały państwa nie będącego dramatycznie osłabionego wewnętrznie i będącego łatwym celem. Intencją jest posiadanie silnej armii i zwartego społeczeństwa, którego nie warto atakować ze względu na potencjalne koszty. Paradoksalnie, przeszkolenie wojskowe zwiększa szanse na pokój i rozwój państwa na obecnej ścieżce.
Trochę #oswiadczenie ale chętnie przeszkolę się ze względu na moje bratanice i ich spokojną przyszłość.
@Dawul: ja też przy okazji żeby Ci cheni zostali obywatelami 1 kategorii w sensie mieli lepsze profity od państwa. Jakieś zniżki na bilety, pierwsi w kolejkach do lekarzy, pierwszeństwo w mieszkaniach budowanych przez panstwo które może do 2100 wybudują etc etc
Intencją jest posiadanie silnej armii i zwartego społeczeństwa, którego nie warto atakować ze względu na potencjalne koszty. Paradoksalnie, przeszkolenie wojskowe zwiększa szanse na pokój i rozwój państwa na obecnej ścieżce.
Trochę #oswiadczenie ale chętnie przeszkolę się ze względu na moje bratanice i ich spokojną przyszłość.
#polityka #obowiazkowecwiczeniawojskowe #bekazpodludzi
I przy okazji pierwsi do pójścia na front żeby zostać przemielonym.