Wpis z mikrobloga

Moim zdaniem sprawa jest bardzo prosta. W całej swojej historii, ruskie nigdy nie atakowały państwa nie będącego dramatycznie osłabionego wewnętrznie i będącego łatwym celem.
Intencją jest posiadanie silnej armii i zwartego społeczeństwa, którego nie warto atakować ze względu na potencjalne koszty. Paradoksalnie, przeszkolenie wojskowe zwiększa szanse na pokój i rozwój państwa na obecnej ścieżce.

Trochę #oswiadczenie ale chętnie przeszkolę się ze względu na moje bratanice i ich spokojną przyszłość.

#polityka #obowiazkowecwiczeniawojskowe #bekazpodludzi
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@k__p: ku chwale ojczyzny, ja też jestem za tym żeby każdy chętny przeszedł szkolenie i udał się na front, słowo klucz każdy chętny.
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 2
@Dawul: Oczywiście, ale intencja jest taka, żeby tego frontu nigdy nie musiało być. To jest główna myśl stojąca za moim wpisem :-)
  • Odpowiedz
@Dawul: ja też przy okazji żeby Ci cheni zostali obywatelami 1 kategorii w sensie mieli lepsze profity od państwa. Jakieś zniżki na bilety, pierwsi w kolejkach do lekarzy, pierwszeństwo w mieszkaniach budowanych przez panstwo które może do 2100 wybudują etc etc
  • Odpowiedz