✨️ Obserwuj #mirkoanonim Z czego to wynika? W moim pierwszym związku byłabym w stanie wszystko oddać dla tego faceta. Ciągle za nim tęskniłam, chciałam z nim robić wszystko, tak mi było najlepiej. Wybaczałam, widziałam ten związek jako coś co musi trwać. Facet poniżej przeciętnej pod każdym względem. 5/10 z wyglądu, zarabiał mniej niż ja i nie miał za bardzo ambicji.
A teraz… mam zupełnie inne podejście. Traktuje związek jako coś co ma określony czas, może skończyć się w każdej chwili, przede wszystkim patrzę na to czy mi jest dobrze.
Nie miałam dużo związków ani facetów, nic dramatycznego się nie wydarzyło. Ciekawe dlaczego taka zmiana. Dojrzałość?
@mirko_anonim: to ja byłem niedawno z taką dziewczyną co dla pierwszego chłopaka zrobiłaby wszystko. Ja byłem jej drugim, przez prawie 3 lata i tym razem ja robiłem dla niej wszystko, ona na początku dla mnie też. Finalnie zostawiła mnie z byle powodu...
@mirko_anonim raczej popadłaś ze skrajności w skrajność bo nadal nie dojrzałaś do długoterminowej relacji. Idealnie by było jakbyś wypośrodkowała podejście tak by dbać o siebie i o partnera ale tak by to nie działo się niczyim kosztem.
Tak właśnie działa telegonia/mikrochimeryzm. I teraz bonus, to hasło "ona nie jest twoja, to jest tylko twoja kolej" właśnie tyczy się dziewczyn, dla których nie byłeś pierwszym.
dojrzałość i realistyczne podejście. Twoje założenia są dobre. Nie wszyscy mają odwagę to przyznać ale tak właśnie wyglądają związki.
skrupulatny-czempion-87: Mam podobne doświadczenia. Nie wiem, w jakich latach się to działo, ale zakładam, że ten pierwszy związek to była młodzieńcza miłość, coś bardziej szalonego, co przeszło w lata dorosłości, ale z jakichś powodów nie wyszło. Ten drugi związek jest już bardziej pozbawiony złudzeń. Nie mówię, że jest zimną kalkulacją, ale oboje macie już swoje lata, złamane serca w życiorysie i chcecie po prostu żyć z kimś, kto będzie wam życie ułatwiał,
✨️ Autor wpisu (OP): @Kitku_Karola nic się nie dzieje kogoś kosztem. Ot siebie stawiam na pierwszym miejscu i jak mi coś nie pasuje to zadaje sobie pytanie numer jeden czy ja chce tak żyć, być tak traktowana i jasno wyrażam moje wnioski. Jak coś było nie tak to potrafię szybko uciąć takich ludzi jeśli nie widzę realnej poprawy.
@mirko_anonim właśnie dzieje kosztem, bo w relacjach jak coś nie pasuje to wpierw się o tym rozmawia z partnerem i jeśli widać że partner ma gdzieś Twoje emocje, odczucia czy potrzeby to dopiero wtedy relacje rzucać w kąt. Wcześniej wybaczałaś bezsensownie za każdym razem a wystarczyło dać znać za pomocą słów że coś Cię zraniło zamiast z automatu wybaczać i poprosić by to złe zachowanie się nie powtórzyło i dopiero jak
Z czego to wynika? W moim pierwszym związku byłabym w stanie wszystko oddać dla tego faceta. Ciągle za nim tęskniłam, chciałam z nim robić wszystko, tak mi było najlepiej. Wybaczałam, widziałam ten związek jako coś co musi trwać.
Facet poniżej przeciętnej pod każdym względem. 5/10 z wyglądu, zarabiał mniej niż ja i nie miał za bardzo ambicji.
A teraz… mam zupełnie inne podejście. Traktuje związek jako coś co ma określony czas, może skończyć się w każdej chwili, przede wszystkim patrzę na to czy mi jest dobrze.
Nie miałam dużo związków ani facetów, nic dramatycznego się nie wydarzyło.
Ciekawe dlaczego taka zmiana. Dojrzałość?
#zwiazki #pytanie
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Dipolarny
👉 Z Twoją pomocą możemy działać dalej! Wspomóż projekt
@mirko_anonim: Żadna dojrzałość. Zmieniłaś podejście i tyle. Tylko ty wiesz skąd taka zmiana. Nikt tu nie ma kryształowej kuli.
@mirko_anonim: teraz to związek z rozsądku
I teraz bonus, to hasło "ona nie jest twoja, to jest tylko twoja kolej" właśnie tyczy się dziewczyn, dla których nie byłeś pierwszym.
Dobrze sprany łeb przez wysokie obcasy.
Ten drugi związek jest już bardziej pozbawiony złudzeń. Nie mówię, że jest zimną kalkulacją, ale oboje macie już swoje lata, złamane serca w życiorysie i chcecie po prostu żyć z kimś, kto będzie wam życie ułatwiał,
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
Jak coś było nie tak to potrafię szybko uciąć takich ludzi jeśli nie widzę realnej poprawy.
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰