Wpis z mikrobloga

#chatgpt #sztucznainteligencja
Niesamowite! Od tygodni męczę się nad pewnym sposobem automatycznego tworzenia i porządkowania danych w arkuszu excela, uczę się jak tworzyć makra, formuły, czym jest VBA, a ChatGPT pisze mi działające makro na podstawie moich dziwnie i niezrozumiale napisanych promptów, w dokładnie taki sposób, jaki chciałem.

A mogłem się jeszcze sam tyle nauczyć...
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@kureci_paratko wiesz, nie siliłem się na żadne skomplikowane polecenia. Najprostszym jak tylko mogłem językiem, krok po kroku opisywałem, czego potrzebuję. W trakcie, jeśli był coś nie tak, mówiłem o tym, a bot sam modyfikował odpowiednio kod. Być może po prostu sprawa, której potrzebowałem jednak nie była aż tak skomplikowana, skoro udało się uzyskać efekt, być może to mi po prostu brakowało wiedzy i umiejętności, żeby wykonać to samodzielnie.

Trochę grzebałem w
  • Odpowiedz
  • 0
@kureci_paratko nie potrafię Ci niestety odpowiedzieć na to pytanie z gwarancją pewności, bo zbyt mało korzystałem z tego typu narzędzi. Jedynie podejrzewam, że jest to możliwe, biorąc pod uwagę popularne w internecie różnej maści "fotomontaże" produkowane przez AI
  • Odpowiedz