Aktywne Wpisy

żaden nie chciał odpuścić xD #polskiedrogi

auto_reply +6
Mój brat mówi, że niemożliwe jest cieszenie się życiem jeśli nie ma się stabilności finansowej. Co o tym sądzicie? #pytanie #kiciochpyta
Skopiuj link
Skopiuj link

Regulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
źródło: image
PobierzI różnica jest taka że to jest usługa a nie przedmiot.
@czlowiekproso: ano to p------ę skąd to prawo wynikło - kto się go domagał. Wiem że tu są głównie młodsze osoby ode mnie ale to było całkiem niedawno z 10 lat temu więc powinniście pamiętać kto się domagał takich przepisów.
W przypadku biletów obu stronom dealu zależy żeby skalpingu nie było.
W przypadku mieszkań tylko jednej stronie i to nie jest ta strona która mieszkania wypuszcza na rynek.
Tu chodzi o zwykłe porównanie, bez biletu na koncert ulubionego artysty czy mecz można żyć, ale jeśli młodą osobę która wkroczyła w rynek pracy nie stać na własny kąt czyli podstawową potrzebę życiową zaraz obok jedzenia i picia bo instytucje i rzesza fliperów skupują ogromną ilość mieszkań windując ceny w górę jest po prostu niedorzeczne. Serio nie
Czy ukrócenie tej sytuacji jest na rękę deweloperom? Oczywiście, że nie
Czy kontynuacja betonowego eldorado jest etyczna?
Moim zdaniem zdecydowanie nie, co więcej nawet nie tylko nieetyczna co również niebezpieczna
Tutaj można zamknąć temat ale dodam jeszcze że 'limited demand' też się tutaj różni. Czy skalperzy działają obecnie na konsoli PS5? Nie bo wyprodukowano ich wystarczająco wiele. Tak samo nie ma sensu ich działanie w obecnej sytuacji w nieruchomościach gdzie podaż bije historyczne rekordy a cena nie rośnie dynamicznie więc handlowanie rezerwacjami czy kupowanie nie wynajmując licząc na zysk
źródło: 2fb29248bbcb063ebbc4f59d58252ebae49ae54e7a2840f43f7e2712f96cdd05
Pobierz