Wpis z mikrobloga

@SalvadorDali73 względem lat 90, wczesnych 2000+ macie dużo lepiej. Rynek pracy calkiem okej, nie boisz się wyciągnąć z kieszeni telefonu bo można było za niego dostać kose w żebro. Cpanie i chlanie było dużo mocniejsze. Na każdym kroku szarzy, zmęczeni ludzie bez perspektyw. Wszystko rozpieprzone, brudne.
  • Odpowiedz
@SalvadorDali73: na pewno twoje pokolenie jest bardzo mocno "skrzywione" przez sociale i internet. Cieszę się, że dopiero w gimnazjum poznałem internet, chociaz to i tak nieco za wcześnie. No ale stary internet w porównaniu z dzisiejszym to i tak bylo coś pięknego, kultura i zróżnicowany świat.
Kazdy czas ma swoje patologie. Kiedyś byla większa bieda i przestępczość. Natomiast i tak uwazam, ze stare czasy byly lepsze właśnie dlatego, że ludzie
  • Odpowiedz
@greenballz: Tutaj chłopie masz totalną rację. Jeszcze 3-4 lata temu nazwałbym to "starczym p----------m", ale teraz rozumiem już, że to jednak jest wszystko przez te telefony i social media. I nietypowo dla mojej generacji, ja zaczynałem z social media w wieku 8 klasy/1 klasy szkoły średniej. A to świństwo typu instagram czy inny tiktok już wtedy upiekło moim rówieśnikom mózgi co do joty.
  • Odpowiedz