Wpis z mikrobloga

#programista15k #pracait dwie oferty ze startem za miesiąc, zbliżony stack, czyste b2b
1. remote 27k
2. hybryda 2dni biurze/tydzień 34k ( -300 zł abonament parkingowy, 20min samochodem)

dla mnie 2 opcja to no-brainer, a dla Was jeśli nie to jaka musiała by to być różnica w kwocie na koniec miesiąca?
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@glos_zenady: no to dalej nawet jak policzysz dwa razy więcej czyli 16h, to wychodzi około 450 zł/h. Żeby przestało się to opłacać to już musiałbyś zejść do jakichś 30-35h zmarnowane na dojazdy i uszykowanie się.
  • Odpowiedz
  • 1
Żeby przestało się to opłacać

@bart40404: w przeszłości czasem tutaj czytałem, że żadna kwota nie zachęci do pojawienia się [nawet sporadycznego] w biurze, więc chciałem na przykładzie sprawdzić jak wygląda to przy obecnym rynku
  • Odpowiedz
@glos_zenady: wydaje mi się, że takie zdanie to może mieć tylko ktoś totalnie aspołeczny (pewnie wszedł do branży w trakcie covida i nawet nie pamięta czasów 100% z biura) albo robiący na kilka etatów (więc pojawienie się w biurze jest dla niego zwyczajnie niemożliwe). Nikt racjonalnie myślący nie odrzuci 7k więcej za kilka godzin dojazdów do biura miesięcznie (czyli w praktyce stawka kilkaset złotych na godzinę za kierowanie samochodem)
  • Odpowiedz
@glos_zenady
W sumie racja.
U mnie jest limit 50km od biura. Ci bliżej teoretycznie mogą być wezwani do biura raz na miesiąc (głównie chodzi o ludzi ze sprzedaży i biznesu, IT to tylko na śledzika w święta się widzą)
Przy czym zespół jest rozsiany po kontynentach więc spotkanie w biurze jest bez sensu.
  • Odpowiedz