Wpis z mikrobloga

Mirasy, cały 2024 rok płaciłem ryczałt, zgłosiłem normalnie chęć w nim uczestniczenia, tymczasem teraz wchodzę w e-urząd skarbowy, a tam napisane: 'Forma opodatkowania działalności za 2024 rok Według skali na formularzu PIT-36'

Ktoś tak miał? Jak takie coś można wyprostować?

#podatki #pit #jdg #b2b
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@czecotam: ja miałem w grudniu. I to za 3 lata. Trochę zawału dostałem jak mi polecony z US wjechał z informacją, że mam im 36L złożyć, co się pewnie równa ogarnięcie wszystkich zusów, jpk-ów i sporych dopłat.

Ale odpisałem im przez ten ich system mejla, że zmieniłem formę, podałem datę i namiary na siebie. Po 2 tyg. jakaś babeczka od nich zadzwoniła i poinformowała, że sprawdziła, skorygowała, przeprosiła za problem
  • Odpowiedz
@czecotam: może mają jakiś problem z komunikacją z ceidg, bo u mnie nie potrafiła mi pani wytłumaczyć co tam się wydarzyło. Ale gwoli ścisłości - w systemie wisiałem jako liniówka i ryczałt (2 formy na raz).

Możesz spróbować z infolinią US się skontaktować, ale teraz się tak wycwanili w tym jak nie gadać z ludźmi, że trochę z tym zabawy jest.
  • Odpowiedz
  • 0
@ujdzie: o ile się nie mylę to nawet na czacie pytałem o prawie rok temu i babka zapewniała mnie, że wszystko jest okej, dziwne, dziwne i stresujące :(
  • Odpowiedz