Wpis z mikrobloga

#ajemge1
W mowie ciała kobiet jest jedna rzecz, która dużo mówi o kobiecie: sposób chodzenia.
Pewnie nie zauważyliście w jaki sposób nasza bohaterka stawiała stopy idąc do toalety, ale ja już tak. Stawiała swoje stopy w jednej, prostej linii. Stopa za stopą. Nie po bokach, tworząc osobne linie dla prawej i lewej stopy, tylko szła jedną linią jak po... rozciągniętej linie pomiędzy drzewami. Wy pewnie patrzycie tylko na tyłki u lasek, ale zwróćcie kiedyś uwagę na to w jaki sposób stawiają stopy. Dokonując wnikliwych, bacznych i sowitych obserwacji przez powiedzmy tydzień (!), pewnie nie znajdziecie żadnej laski, która w taki sposób stawia stopy. Żadnej. Tak rzadko spotykane jest to u kobiet. Jak chcecie to mogę napisać o czym ta mowa ciała świadczy.
zloty_wkret - #ajemge1 
W mowie ciała kobiet jest jedna rzecz, która dużo mówi o kobi...

źródło: 9ktnqh

Pobierz
  • 24
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@zloty_wkret
Można podejść do tego wpisu na dwa sposoby – zgadzając się lub zaprzeczając, ale w obu przypadkach warto zachować rzeczowy i analityczny ton.

Zgadzając się:

Rzeczywiście sposób chodzenia może wiele powiedzieć o człowieku, a ustawianie stóp w jednej linii jest nietypowe. Zwykle spotyka się to u modelek na wybiegu, ponieważ taki chód wydłuża sylwetkę i nadaje jej elegancji. W codziennym życiu kobiety częściej stawiają stopy równolegle lub w lekkim rozstawie. Może to
  • Odpowiedz
brzmi jak wywód z chat gpt

@zloty_wkret: bo nim jest.

Jak chcecie to mogę napisać o czym ta mowa ciała świadczy.

coś nie kwapisz się do zaserwowania odpowiedzi. świadczy o prawidłowej masie oraz postawie ciała i braku problemów ze stawami, krzywym kręgosłupem, nierówną długością kończyn etc.?
  • Odpowiedz
świadczy o prawidłowej masie oraz postawie ciała i braku problemów ze stawami, krzywym kręgosłupem, nierówną długością kończyn etc.?

@Elberus: a ja się nie zgodzę chodzę w ten sposób w sumie odkąd pierwszy raz założyłam buty na obcasie (14-15 lat?) - nie da się w nich człapać bo wtedy wygląda się jak babochłop i jakby jaja przeszkadzały w chodzeniu, waga przez całe życie też miałam różną od prawidłowej do na granicy
  • Odpowiedz