Wpis z mikrobloga

Jak to jest że jest mróz, a to k------o zwane leszczyną i olszą pyli najintensywniej w styczniu i lutym? Przecież to nawet liści, pąków ani kwiatów nie ma, tylko gołe badyle.

Mam tak małą pojemność płuc przez astmę, że mam ochotę rozerwać sobie żebra żeby mieć więcej miejsca. Nawet ziewać nie mogę, ani wziąć pełnego oddechu. Robiłem ćwiczenia na przeponę, ale nic to nie daje.
#alergia #zdrowie #medycyna #drzewa #lekarz
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Borealny: z drzewa herbacianego i eukaliptusowy, ale jest też kilka innych roślinek z działaniem leczniczym, przetestuj. Inhalator obojętnie, tak żeby Tobie pasował (jakościowo, funkcyjnie i cenowo). Najważniejsze żeby nie kupować bezużytecznych tanich podróbek tylko dobrej jakości olejki - co od razu też nie znaczy, że muszą być najdroższe. Nanga jest zawsze godna polecenia.
  • Odpowiedz
@Borealny: też sauna powinna pomagać, tylko te są zazwyczaj w budynkach razem z basenami z chlorem, co już na zdrowie nie wychodzi. A do ogrodowych czy spa, nie każdy ma bliski dostęp.
  • Odpowiedz
  • 0
@laptopik Dzięki. A czy po terminie można je stosować? Jeden miałem do sierpnia zeszłego roku, a drugi do września 2023. Jałowcowy zależnie od tego na co skropię pachnie albo jak jałowiec, albo rozpuszczalnik, nie wiem od czego to zależy, może to też kwestia tkaniny. Ale firma wydaje się legitna, są w ulotce badania, jakieś atesty i tak dalej. Kupiłem w zielarskim, firma Bamer.

Co do tych olejków już mnie kiedyś ktoś
Borealny - @laptopik Dzięki. A czy po terminie można je stosować? Jeden miałem do sie...

źródło: temp_file4208055598823756337

Pobierz
  • Odpowiedz
@Borealny: u mnie jedyne, co faktycznie zadziałało, to była akupunktura - nie wiem jak, ale zadziałała i już tylko trochę płaczę na leszczynę, astma przeszła, katar zniknął po 25 latach wiecznego latania z chusteczkami po kieszeniach...
A co do przepony, to można iść na masaż przepony, u mnie mega pomógł (ale poszłam na niego ze względu na to, że faktycznie była spięta)
  • Odpowiedz
@Borealny: właśnie to miałem na myśli pisząc, że nie muszą być najdroższe. Później takie historie wychodzą na jaw, że to zwykły scam ;)
Same w sobie powinny pachnieć daną substancją a nie chemicznie, jak zużyjesz te co masz to porównaj sobie z innymi producentami.
  • Odpowiedz