Wpis z mikrobloga

#mikrokoksy Dzień dobry bardzo, Jakie macie zdanie odnośnie rzetelności kalkulatora spalanych kcal podczas ćwiczeń siłowych na fitatu? Nie ukrywam ze jest to moja ulubiona baza z której korzystam od lat, wcześniej jednak ignorowałem całkowicie zwracanie uwagi na kategoria poza samą ilością makro produktów. Biorąc pod uwagę ze bazę edytują i wprowadzają użytkownicy to moze być ona bardzo życzeniowa. Tak zauważyłem ze wychodzi około 1000 kcal niby spalonych podczas ćwiczeń z duzą ilością powtórzeń natomiast dość niskim ciężarem. Większość kalkulatorów w necie ogranicza się nie do typu ćwiceń i ilości powtórzeń jak np wyciskanie na ławce, a wyłącznie aktywności i spędzonego przy niej czasu np. godzina jazdy na rowerze albo biegania. #fitatu
  • 2
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Gentleman_Adrian: jak wyżej, to są tak szacunkowe wartości, że można się na nich konkretnie przejechać. Nie ma lepszego narzędzia do wyliczenia zapotrzebowania kalorycznego jak słuchanie własnego organizmu oraz twarde dane, jak regularne pomiary masy ciała oraz obwodów
  • Odpowiedz