Wpis z mikrobloga

W przyszłym tygodniu oddaję auto do mechanika na parę dni i pomyślałem, że mógłbym przez ten czas korzystać z Traficar. Nigdy wcześniej się w to nie bawiłem. Jakie są opinie Mireczków na temat tej firmy? Spoko opcja? U mnie w Łodzi chyba nie ma żadnej alternatywy jeśli chodzi o #carsharing. Z tego, co czytam, Panek jest już żywym trupem (i w sumie nawet nie mogę znaleźć ich aplikacji w App Storze).

#traficar
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@produkt: Używam Traficar. Może nie na co dzień ale jako awaryjnej możliwości podróżowania. Dwa razy wynajmowałem busa do przewiezienia szafy i kanapy - bezproblemowe wynajęcie, przewóz i zwrot pojazdu. Potem dwa razy korzystałem na zasadzie nie mam swojego samochodu to pojadę Traficar. I porównałem ceny z mojego miejsca zamieszkania do pracy z tym co oferowały taksówki - wyszło podobnie. Jednak wole traficar bo nikt mnie nie popędza, a mogę sobie
  • Odpowiedz
  • 0
@Wiskoler_double: a upierdliwe jest robienie zdjęć pojazdu, sprawdzanie stanu itd.? Chodzi o to, że nie chcę sobie pojeździć, a miesiąc później dostać telefon z Traficara, że rzekomo zarysowałem auto.

@Karton_bez_szkla: mnie chodzi o to, żeby samemu sobie pojeździć, tak z ciekawości nawet.
  • Odpowiedz
@produkt: sprawdź pakiet na kilka dni, albo pakiet na dzień. Jesli będziesz jeździł więce, a jak tylko praca-dom to taxi z aplikacji w całościowym rozliczeniu wyjdzie podobnie.
Ja sie decyduje na traficara jak mam taniej i blisko auto.
  • Odpowiedz
@produkt Nie robiłem zdjęć bo żaden z samochodów nie był uszkodzony. Przed uruchomieniem sprawdziłem stan ogólny samochodu. Po otwarciu czystość w środku i gdyby było coś nie tak to od razu można opisać.
  • Odpowiedz
@produkt: A, i jeżeli to będzie kilka dni i będziesz jeździł więcej niż dom - praca - dom, to rozważ wzięcie Traficara na doby, tak jak @merho napisał. Może wyjść taniej niż indywidualne przejazdy, no i nikt ci go nie podbierze w międzyczasie - gdzie go zostawisz wieczorem tam będzie czekał na ciebie rano.
  • Odpowiedz