Wpis z mikrobloga

Jednym z zabawniejszych założeń w tym nowym programie jest to, że gminy będą mogły zwiększać limity ( ͡° ͜ʖ ͡°) Gminy - czyli siedlisko dla wszelkiego rodzaju szemranych znajomości, kontaktów i lokalnych lobbystow ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#nieruchomosci
  • 45
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@pepepanpatryk: w mojej okolicy paru typków buduje domki na sprzedaż, zwłaszcza bliźniaki. Jestem ciekaw, czy odkupienie domu w trakcie budowy (lub w sumie wybudowanego, ale bez zawiadomienia PINB o ukończeniu budowy) będzie łapało się pod ten program. Jak tak, to obwarzanki dużych miast zarobione ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@bdg-bro przykład który podajesz nie daje możliwości kupna takiego placu budowy

> Aby skorzystać z programu kupowane mieszkanie lub dom muszą być oddane do użytku co najmniej 5 lat wcześniej, a dotychczasowy właściciel musi je posiadać od co najmniej 3 lat.
  • Odpowiedz
@WypadlemZKajaka a ja jestem przekonany, że te 3 lata znikną. Bo przecież jakaś rodzinka kupiła rok temu, teraz im się urodził bombel i chcą kupić większe. Więc czemu ich oferta sprzedaży ma być mniej atrakcyjna od kogoś kto kupił 5 lat temu? I wyjdzie, że wszystko co wybudowane jest git a Ew zakażą cesji na umowy deweloperskie.
  • Odpowiedz
@uzytkownik_wykop_pl: Wcale mnie to nie dziwi ( ͡° ͜ʖ ͡°) U mnie w gminie typek co pobudował domki letniskowe miał wujka w departamencie budownictwa czy tam coś, który blokował wszystkim innym decyzje o możliwości budowania się w okolicach tego typa, co by konkurencji nie robić ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz