Wpis z mikrobloga

1. Gmina ustala limit np. 18k z metra dla Krakowa, albo Warszawy.
2. Kredyciarz kupuje na wtórnym.
3. Osoba od której kupiłeś na wtórnym, kupuje za ten hajs na pierwotnym, np. większe, albo w lepszym standardzie, bo po to sprzedawała poprzednie.

W ten sposób pompuje się cały rynek.

#nieruchomosci
  • 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

No to będzie g---o szło w cenie złota ( ͡º ͜ʖ͡º)

@DiMaria: przy BK2% wiekszosc kupionych mieszkan stanowiły nowe lokale. Jak ktoś chce nowe to chce nowe. No i od flipperów nie kupi
  • Odpowiedz
@DiMaria: teraz nie opchną zadnego + zaden flipper nic nie zdziała. Na sprzedaż moga pojsc "inwestycje" i "mieszkania dla dzieci". Jak ktoś szukał czegoś sensownego i nowego to nic mu tym programie.
  • Odpowiedz
@Sabarolus: Ale jeśli zwiększasz popyt, a podaż zostaje taka sama to cena rośnie. Nawet jak będą jakieś bezpieczniki (w które nie wierzę ani przez moment) to i tak cały rynek wyp*erdoli w kosmos.
  • Odpowiedz
to i tak cały rynek wyp*erdoli w kosmos.

@VZee: nie, nie cały, Być może lepiej zejda stare norki w wielkiej płycie, ale znowuż - nikt nie podniesie cen w stratosfere bo nagle cena kredytu pojdzie na tyle w góre, że ludzi i tak stac nie bedzie. Przypominam, ze nadal musisz wziac kredyt i musisz miec zdolnosc.
A jak ktos sadzi, że na głebokiej prowincji ktos se ceny wywinduja niewiadomo jak
  • Odpowiedz
Czytałes założenia programu?

@Sabarolus: czytałem też 100 konkretów Tuska. Zobacz ile z tego zrealizowano a to co zostało zrealizowane porównaj do tego jakie były ich założenia. Ty masz 15 lat, że wierzysz politykom? xd
  • Odpowiedz
nie wiem co mam odpowiedziec, skoro ty juz wszystko wiesz

@Sabarolus: możemy się założyć o jakieś symboliczne 100pln-500pln na cele charytatywne, że te założenia ulegną zmianie.
Co więcej mogę się nawet pokusić o dodatkowe 100-500, że jak zmiany wejdą to będą to warunkować tym, że jakaś rodzinka kupiła mieszkanie rok temu ale teraz mają już 5 dzieci i potrzebują większego więc czemu mają mieć problem z sprzedażą? po prostu uwalmy
  • Odpowiedz
@Sabarolus: 3 lata temu budowano bloki z wielkiej płyty? No i pewnie dlatego poprzedni program nie podniósł cen, również na prowincji.
  • Odpowiedz