Wpis z mikrobloga

Reminder, że premier rządu, którego wybraliśmy i dla którego staliśmy w kolejkach w ostatnich wyborach, od ponad roku nie potrafi zająć jasnego stanowiska w sprawie regulacji rynku nieruchomości, i swoją milczącą aprobatą pozwala PSL'owi na wszelkie próby przepchnięcia dopłat dla deweloperów.

Jednocześnie Rafał Trzaskowski, czyli kandydat partii premiera Tuska na prezydenta, tak odpowiada na pytanie o stosunek do dopłat dla deweloperów:

Jeszcze gdy chodziłem do podstawówki, to był tam taki Paweł, i ja jechałem na rowerze, i go spotkałem, i potem jeszcze pojechałem do biedronki na lody, i po drodze do domu wtedy jeszcze, już do domu pojechałem.

#nieruchomosci #polityka
slkt - Reminder, że premier rządu, którego wybraliśmy i dla którego staliśmy w kolejk...

źródło: 9O3ktkpTURBXy82N2NiODI0Njc2MmVmN2EyYzBjYmM2MTRmMTA1MzA3YS5qcGeSlQMALc0Rfs0J2ZMFzQSwzQKk

Pobierz
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

od ponad roku nie potrafi zająć jasnego stanowiska w sprawie regulacji rynku nieruchomości

@slkt: Ja tam się cieszę że nie robi nic w tej kwestii- nie przepycha dalej kredytowego eldorada bankowego ani lewicowych klatek socjalnych. Rynek zaczyna się w końcu regulować.
Płacz jeszcze że nie podwoili dopłat do kredytów, na pewno byłyby tańsze.
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 1
@aresius: Ty jesteś nowy na tagu czy co? Mi nie chodzi o brak dopłat, tylko że co chwilę ogłaszają ich rychłe wprowadzenie, utrzymując tym samym ceny
  • Odpowiedz
Ja tam się cieszę że nie robi nic

@aresius: Prawilnie przypominam, że w ostatnich latach Belgia rozwijała się najlepiej w okresie, gdy przez półtora roku nie była w stanie sformować rządu.
  • Odpowiedz
którego wybraliśmy i dla którego staliśmy w kolejkach w ostatnich wyborach

@slkt: hola hola, może wy go wybraliście i staliście po nocach w kolejkach, bo ja nie
  • Odpowiedz
Ty jesteś nowy na tagu czy co? Mi nie chodzi o brak dopłat, tylko że co chwilę ogłaszają ich rychłe wprowadzenie, utrzymując tym samym ceny

@slkt: No tak. Na tagu albo źle albo wcale. To że nic nie jest przepchnięte to też jest gra. Ceny spadają "naturalnie", naprawdę wierzysz w to że ceny z dnia na dzień spadną o 20%? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz