Wpis z mikrobloga

Dlaczego #egzaminpraktyczny na #prawojazdy oblewają nawet przy zatrzymaniu się na łuku?

Dotknięcia pachołka lub przekroczenie linii nie było, ale za to było zatrzymanie przy jeździe do tyłu - jak ta jazda jest niepłynna? Kto miał podobny przypadek?

To jest absolutny absurd. Za to dostałem wynik negatywny. #motoryzacja
  • 65
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Hulk_Wacek_25-0: nie wiem na co był "nacisk", ale po zatrzymaniu auta pomiedzy kopertami powinienes dostac druga, ostatnia probe. Takie są zasady egzaminu. Przekroczenie linii czy potracenie pachołka przerywa egzamin od razu, bez drugiego podejścia do łuku. Jeżeli nie zostałeś o tym poinformowany, to jest to wina egzaminatora.
  • Odpowiedz
@Hulk_Wacek_25-0: skoro nie miałeś "nacisku" na nie zatrzymanie, to miałeś instruktora, który w d..., miał rozporządzenie. Plac to taki teatrzyk, na którym musisz pokazać, że umiesz robić pewne rzeczy, a te pewne rzeczy są bardzo precyzyjnie wypisane w warunkach przeprowadzania egzaminu. ¯\(ツ)/¯ egzaminy z reguły tak wyglądają, że są pewne zasady, które trzeba odstawić i to nie tylko w prawie jazdy, ale też w jakichś praktycznych egzaminach zawodowych.
  • Odpowiedz
@Wredna_pomarancza: chyba cos mowil ze nie zatrzymywac, ale co do zatrzymania to wpisanie wyniku negatywnego bylo niewspolmierne, nie przekroczylem lini ciaglej ani pacholka, ani tez nie ruszylem z piskiem opon, lub na wysokich obrotach ani silnik mi nie zgasl.
  • Odpowiedz
@Hulk_Wacek_25-0: no cóż, dwa razy błąd i po egzaminie. Tak już jest. przecież mówione jest nawet, że jak widzisz, że zaraz wyjedziesz za linię, to już lepiej się zatrzymać przed i mieć jeden błąd, ale możliwość powtórki. Potraktuj ten egzamin jako lekcję, wiesz jak to zrobić następnym razem.
  • Odpowiedz
@Hulk_Wacek_25-0 plac nie ma nic wspólnego z jazdą
A na kursie nie uczysz się jeździć tylko jak zdać, jak instruktor ci tego nie powiedział to trudno
Jak zdasz prawko to możesz sobie wjeżdżać do garażu nawet pchając samochód
  • Odpowiedz