Wpis z mikrobloga

Może ktoś wie albo wie jak się dowiedzieć czy takie słuchawki można ładować z usbc PD chodzi o te ładowarki z wyjściem usbc albo z laptopa z takim portem? Bo nie jest tak, że każdym kablem USBC można naładować każde urządzenie z gniazdem USBC a fajnie byłoby mieć już przyszłościowo wszystko pod ten standard.
Są jeszcze jakieś inne słuchawki tego typu czyli douszne(bez gumek), z kablem i ładowane z USB C PD?

#pytanie #sluchawki #audiovoodoo #audioboners #audio #elektronika #zakupy
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

jak się dowiedzieć czy takie słuchawki można ładować z usbc PD

@cotozazycie: jeżeli słuchawki mają port usb-c, to można ładować. Słuchawki i tak raczej nie obsługują żadnych standardów szybszych, tylko ładują się powoli.

Takie rozważania mają sens tylko dla urządzeń, które ładują się z mocą ponad 10W.
  • Odpowiedz
  • 0
@Bpnn: ale nie chodzi mi o szybkość ładowania ale o samą możliwość. Mam trymer Enchen z portem USB-C i z ładowarki takiej od laptopa Huawei z jednym gniazdem usbc nie można go naładować. Podobnie z laptopa z portem USBC do ładowania z którego normalnie ładuję telefon. Po prostu niektóre tanie urządzenia nie mają układów negocjujących napięcie. Port USBC nie oznacza, że można będzie go zawsze naładować każdym kablem USBC. Standard
  • Odpowiedz
@cotozazycie: jeżeli urządzenie nie jest w stanie wynegocjować napięcia, to podaje po prostu 5V, usb jest wstecznie kompatybilne. Jeżeli ten trymer ci się nie ładuje, to albo potrzebuje więcej mocy, albo coś jest popsute.
Każde słuchawki będą Ci się ładowały ze zwykłego zasilacza albo portu usb w laptopie.
  • Odpowiedz
  • 0
@Bpnn:

Nie jest popsuty. Po prostu niezgodny z Power Delivery. Kolejnym takim urządzeniem jest chińska latarka - czołówka. Muszą być ładowane kablem USB A - USB C.
  • Odpowiedz
@cotozazycie: wiesz co, pogooglowałem i rzeczywiście są takie problemy. No cóż, ze swojej strony mogę tylko powiedzieć, że nigdy się z czymś takim osobiście nie spotkałem.
  • Odpowiedz
  • 0
@Bpnn:

Masakryczna patologia. UE tak szczyci się, że wszędzie przeforsowała USBC w każdym urządzeniu ale aby naładować każde urządzenie nie zawszy wystarczy mieć jeden kabel i ładowarkę.
  • Odpowiedz
@cotozazycie: jeżeli urządzenie nie jest w stanie wynegocjować napięcia, to podaje po prostu 5V, usb jest wstecznie kompatybilne. Jeżeli ten trymer ci się nie ładuje, to albo potrzebuje więcej mocy, albo coś jest popsute.

@Bpnn:

No właśnie od czasów USBC to nie
  • Odpowiedz