Wpis z mikrobloga

Macie jakieś sprawdzone sposoby na szukanie pracy bezpośrednio w firmie z własnym produktem? Na agregatorach pracy większość to spierdokontraktornie. Może i płacą czasami dobrze, ale wolałbym pracować bezpośrednio w firmie. LinkedIn to też wylęgarnia kontraktorów szukających kolejnego crudziarza także nawet nie wiem czy chce próbować.

#programista25k #programista15k #programowanie
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@whoru: @BreathDeath @slgdfhsdhjfbs @MilionerPrzed30 @Milo900

Czasy będą takie, że programistów będzie się stopniowo wypychać na B2B. Z biznesowego punktu widzenia programiści głównie generują koszta. Wszystko jest fajnie dopóki piszą aplikację, później to jest zbędny koszt.

Programiści w przyszłości nie będą chętnie zatrudniani na UoP (ciężej się kogoś takiego pozbyć). Praca będzie głównie polegała na B2B i realizowaniu kontraktów. Dla firmy będziesz kimś w stylu ekspresu do kawy.
  • Odpowiedz
@Ksiega_dusz: XD

państwo powinno coś z tym zrobić

Przeciez programisci sami majac wybor chetnie wybierali B2B zamiast UoP, placac malutki ryczalt albo wyciagajac zwrot IPBoxem za pisanie CRUDow.
A teraz te same osoby beda krzyczec "panstwo pomusz" XD
  • Odpowiedz
W wieku 30 lat będziesz sobie powoli uświadamiać, że dłużej tak nie pociągniesz.

@Ksiega_dusz: Mam 33 lata i jest mi mega dobrze.

Tempo pracy, dokształcania, konkurencyjności będzie Cię zjadać od środka.

Tempo pracy zależy od konkretnego zespołu, a nie od formy zatrudnienia.
  • Odpowiedz
bez żadnej stabilności pracy, zatrudnienia w porównaniu do innych zawodów jak pielęgniarki, lekarze, prawnicy, oficerowie mundurowi itd.

@Ksiega_dusz: Te zawody które wymieniłeś są potrzebne nie dlatego, że ludzie ich chcą tylko z powodu natury ludzkiej oraz natury ciała.
pielęgniarki i lekarze - ludzie zawsze będą chorować oraz dla ludzi zdrowie jest ważniejsze niż jakaś apka na komputer.
prawnicy - mają stabilną pracę bo świat jest pełen patologi. Przecież sądownictwo istnieje
  • Odpowiedz