Aktywne Wpisy

ojciec zmarł nad ranem. jak wychodziłem rano do pracy, mama mnie zawołała i mówi, że nie reaguje. zaczęliśmy próby reanimacji, ale już było po ptakach. przyjechała karetka, zostawili wydruk z ekg z prostą kreską i tyle mi po ojcu zostało. 3 tygodnie był w umieralni (tj. w szpitalu wojewódzkim), przyjechał do domu i umarł tej samej nocy. już myśleliśmy, że mu się unormuje to serce, założą mu rozrusznik i se będzie biedował

Moseva +411
Ostatnia cyfra po zaplusowaniu wskaże kturom mosevom halloweenowom jesteś
#kturommosewom #moseva #moseball
#kturommosewom #moseva #moseball
źródło: IMG_7433
Pobierz

#programista25k #programista15k #programowanie
Stawka powyzej 150 pln/h czy bardziej 100-140 ?
Czasy będą takie, że programistów będzie się stopniowo wypychać na B2B. Z biznesowego punktu widzenia programiści głównie generują koszta. Wszystko jest fajnie dopóki piszą aplikację, później to jest zbędny koszt.
Programiści w przyszłości nie będą chętnie zatrudniani na UoP (ciężej się kogoś takiego pozbyć). Praca będzie głównie polegała na B2B i realizowaniu kontraktów. Dla firmy będziesz kimś w stylu ekspresu do kawy.
Przeciez programisci sami majac wybor chetnie wybierali B2B zamiast UoP, placac malutki ryczalt albo wyciagajac zwrot IPBoxem za pisanie CRUDow.
A teraz te same osoby beda krzyczec "panstwo pomusz" XD
@Ksiega_dusz: Mam 33 lata i jest mi mega dobrze.
Tempo pracy zależy od konkretnego zespołu, a nie od formy zatrudnienia.
@Ksiega_dusz: Te zawody które wymieniłeś są potrzebne nie dlatego, że ludzie ich chcą tylko z powodu natury ludzkiej oraz natury ciała.
pielęgniarki i lekarze - ludzie zawsze będą chorować oraz dla ludzi zdrowie jest ważniejsze niż jakaś apka na komputer.
prawnicy - mają stabilną pracę bo świat jest pełen patologi. Przecież sądownictwo istnieje