Aktywne Wpisy

lubie-sernik +579
Doleciałem dziś do #bangkok i miałem mega przywitanie.
Na lotnisku czekał na mnie @Arcane89 z którym się dziś poznaliśmy. Zabrał mnie do mega knajpki na śniadanio - obiad (zdjęcie w komentarzu).
Ryba i ryż smakują zupełnie inaczej niż u nas. Przepyszne wszystko było. Super bo najbardziej się bałem, że jedzenie mi nie podpasuje. Niestety nie pozwolił mi zapłacić za obiad a chciałem się odwdzięczyć za odebranie z lotniska. Jutro na pewno
Na lotnisku czekał na mnie @Arcane89 z którym się dziś poznaliśmy. Zabrał mnie do mega knajpki na śniadanio - obiad (zdjęcie w komentarzu).
Ryba i ryż smakują zupełnie inaczej niż u nas. Przepyszne wszystko było. Super bo najbardziej się bałem, że jedzenie mi nie podpasuje. Niestety nie pozwolił mi zapłacić za obiad a chciałem się odwdzięczyć za odebranie z lotniska. Jutro na pewno
źródło: 1000056382
Pobierz
kwmd +79

O Republice Weimarskiej – moim zdaniem – miarodajnie jest napisane tutaj. Książka jest również do odsłuchania za darmo w BeatBook.
Trzeba sie zarejestrować podać dane do subskrypcji, potem je wycofać, lub nie. W każdym razie da się i nie jest to takie trudne.
https://wydawnictwopoznanskie.pl/produkt/rausz-niemcy-miedzy-wojnami/
Na wyrywki gdy sobie wrzucałem nazwiska, tytuły gazet, jakieś mniej znane w Polsce wydarzenia z Niemiec tamtych czasów – wszystko się googlowało.
Bardzo dobra ksiażka.
Szkoda, że wybierają za każdym razem te same miernoty i nie wyciągają żadnych wniosków.
No, Niemcy tak często nie protestują, także coś to znaczy. Będą się siłować przez kolejne kadencje, jak
@johny-kowalski: co wymyśliłoby w obecnej sytuacji AfD tego nie wiemy.
Mi się wydaje, będzie gorzej. Jeśli wrócą do handlu z Rosją, no Ukrainę oddadzą im na pożarcie, nawet gdy już Putina nie będzie to Rosja jest jednego zdania na ten temat, a nas będą destablizować choćby ze względów ambicjonalnych.
Gdyby dotychczasowym partiom politycznym udało się przezwyciężyć